Policisti poročajo, da so v minulem tednu na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek ob 13.30 uri so bili obveščeni o glasni glasbi na Ulici mladih borcev v Hrastniku; policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

V nočnih urah so bili policisti obveščeni še, da je voznik avtobusa na cesti Trbovlje- Hrastnik zbil jelena, zaradi navedenega pa je nasproti vozeči voznik, zaradi umikanja, oplazil ob cestno ograjo.

V torek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, kjer sta se sprla dva moška, med prepirom pa je prišlo tudi do prerivanja. Zoper vročekrvneža sledi prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V ponedeljek so prejeli prijavo grožnje, kjer je osumljenec grozil z napadom na telo bivši partnerki. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V torek v popoldanskem času je neznanec iz trgovine v Trbovljah odtujil več artiklov v vrednosti 1.000,00 EUR. Za neznancem še zbirajo obvestila.

V sredo so prejeli prijavo o poškodovanju vozila na parkirišču v Trbovljah.  Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V četrtek v popoldanskem času se je na regionalni cesti Trbovlje-Prebold zgodila prometna nesreča, ker je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,12 mg/l). Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

PP Litija

V ponedeljek so policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, ki je bilo storjeno v okolici Litije. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prejeli so tudi prijavo prometne nesreče, ko je voznik z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od obravnave prometne nesreče oziroma ogleda.  

Litijski policisti so obravnavali tudi prijavo suma tatvine, ki je bila izvršena v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Okoli 17. ure so v naselju Volčja jama obravnavali dogodek z materialno škodo, v katerem se je štirikolesnik na travniku prevrnil. Napisan bo uradni zaznamek.

Obravnavana je bila tudi prometna nesreča I. kategorije, pri kateri je voznica z vozilom trčila v konja. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in v zadevi vodijo postopek o prekršku.

V torek je voznik z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda oziroma obravnave prometne nesreče.  

Na parkirišču v Litiji je prišlo do prometne nesreče, v kateri je neznani voznik, z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

V okolici Litije pa so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je  zaradi neprilagojene hitrosti voznik osebnega vozila zapeljal s ceste. Izdan mu je bil plačilni nalog s predpisano globo.  

V četrtek so pri nadzoru hitrosti zunaj Litije zaznali dve prekoračitvi hitrosti voznikov vozil in zoper kršitelja ukrepali s plačilnim nalogom s predpisano globo za prekršek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami kolesarja v Zagorju ob Savi. Policisti so ugotovili, da je do prometne prišlo zaradi okvare zavor na kolesu.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo poškodbo v Potoški vasi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo v jutranjem času na območju Zagorja ob Savi so obravnavali dve prometni nesreči. V prvi je neznani voznik, belega dostavnega vozila zaradi sekanja ovinka z ogledalom trčil v ogledalo nasproti vozečega vozila, nato pa s kraja odpeljal v smeri Trbovelj. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.

V drugi prometni nesreči, pa je bil povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, zaradi česar je oplazil nasproti vozeče vozilo.

V nadaljevanju so policisti na območju Zagorja ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost pešcu. Pri kontroli dokumentov pa je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo skladno z določili ZPrCP zaseženo osebno vozilo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju avtomobila na območju Zagorja ob Savi. O zadevi bo obveščeno državno tožilstvo.

Tudi v četrtek so bili obveščeni o poškodovanju avtomobila na območju Zagorja ob Savi, pa tudi o kaznivem dejanju Grožnje. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno državno tožilstvo.

V popoldanskem času so je prišlo do prometne nesreče na območju Zagorja ob Sav, v kateri je prišlo le do manjših poškodb na udeleženih vozilih . Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

 

Naj bo vikend bolj miren.