Policisti so o intervencijah minulega tedna na območju Zasavja v poročilo zapisali takole: 

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali zlorabo plačilne kartice, pri čemer je neznani storilec oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov; sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Obveščeni so bili tudi o kršitvi javnega reda in miru v enem izmed stanovanjskih blokov v Hrastniku, kjer policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

V torek v večernih urah so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in sicer je neznani voznik trčil v ograjo prijavitelja in odpeljal s kraja nesreče. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev lahkih telesnih poškodb in groženj, ki se je nanašala na kršitev javnega redu in miru v enem izmed lokalov v Hrastniku, preko vikenda. Sledi zbiranje obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V četrtek je prišlo do kaznivega dejanje nasilja v družini, kjer so morali posredovati policisti. Po zbranih obvestilih je bila kršitelju izrečena prepoved približevanja, sledi pa zbiranje obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V večernih urah pa je bila policija obveščena, da so v enem izmed blokov na Novem logu zaznali vonj po plinu. Na kraju je bilo skupaj z gasilci ugotovljeno da ni nobene nevarnosti, vonja po plinu ni bilo, meritve so bile negativne.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Policisti  zoper voznico, ki se v prometni nesreči ni telesno poškodovala, vodijo postopek o prekršku.

V sredo se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v Kisovcu; tudi do te nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Policisti  zoper voznico, ki se v prometni nesreči ni telesno poškodovala, vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali pa so še tatvino denarja na območju Hrastnika.  Sledi zbiranje obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek so pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika skuterja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je voznica osebnega vozila trčila v parkirano vozilo, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.  

Pri kontroli prometa so vozniku odredili hitri test (Drugwipe), ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je voznik odklonil. Policisti zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali primer, ko je voznica z vozilom zapeljala v udarno jamo na vozišču, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.  

Obravnavana je bila tudi prometna nesreča na parkirišču v Litiji, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Povzročitelj je bil naknadno izsleden. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Velika Goba, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Policisti zbirajo obvestila glede prijave suma kaznivega dejanja goljufije, ki je bila storjena preko spleta, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek je bil prijavljen sum kaznivega dejanja nasilja v družini, ki je bilo storjeno na območju Medvod. Policisti PP Medvode so po prvih zbranih obvestilih izrekli ukrep prepovedi približevanja. O dogodku se še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Breg pri Litiji, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V torek preko noči je neznanec na parkirišču v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval vozilo in s tem lastnico oškodoval za 1.500 EUR. O dogodku se še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V popoldanskem času je na parkirišču v Trbovljah neznani voznik s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika oziroma policijo. Za neznanim voznikom policisti še zbirajo obvestila.