V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek  v nočnem času so policisti obravnavali kršitvi javnega reda in miru zaradi nedostojnega vedenja. Zoper oba kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru. Na kraju dogodka so ugotovili, da gre za lažno prijavo prekrška, zato policisti zoper prijaviteljico vodijo postopek o prekršku.

V  postopku so imeli osebi, ki sta posedovali snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja, ki je bila zasežena in poslana v analizo. Zoper kršitelja pa sledi prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki jima je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,46 mg/l in 0,48 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno jima je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njiju pa vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik

 V sredo zjutraj so bili policisti obveščeni, da je na Logu v Hrastniku padel motorist. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel ter se lažje poškodoval. Zoper njega sledi ustrezen ukrep.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila in pri postopku ugotovili, da je voznik vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa sledi ustrezen ukrep.

V četrtek so na območju Zagorja obravnavali kaznivo poškodovanje tuje stvari in sicer je neznanec preko noči na parkiranem avtomobilu poškodoval vetrobransko steklo. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti prejeli obvestilo občana o kurjenju na Izlakah. Policisti so o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojni organ MIR Zasavje.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Kisovca. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so tudi ugriz psa v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede kaznivega dejanja mučenja živali na območju Litije, kjer je neznani storilec z zračno puško ustrelil psa v predel noge. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Na območju Podkuma so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V četrtek pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Zagorja. Kršitelj je bil izsleden, zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija

V ponedeljek so policisti obravnavali dogodek, ko je voznik na relaciji Gabrovka – Čatež z vozilom zapeljal na večji kamen na vozišču in pri tem poškodoval osebni avtomobil; policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.  

Prav tako v ponedeljek je voznica z osebnim vozilom trčila v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Okoli 10. ure je v Renkah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.  

Policisti zbirajo obvestila o prijavi suma tatvine, ki je bila storjena v Lazah; o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.  

V torek so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v Litiji, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Policisti zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja Ogrožanje varnosti pri delu, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.  

Na relaciji Bogenšperk – Litija se je pripetila prometna nesreča, v kateri sta se voznik osebnega avtomobil  in nasproti vozeč voznik tovornega avtomobila oplazila z vozili. Po zbranih vseh obvestilih bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

V Litiji so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila ter mu odredili preizkus alkoholiziranosti;  le-ta je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, zato so policisti vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek pa so obravnavali kršitev javnega reda in miru v naselju Mala Kostrevnica, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.