V minulem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog opravili še:

PP Trbovlje

V ponedeljek v nočnem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitev pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in sicer razbitje stekla na osebnem vozilu. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sprejet Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe zoper neznanega storilca. Sledi kazenska ovadba.

V sredo v nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru. Po opravljenih razgovorih je bilo ugotovljeno, da je v stanovanju pri sporu oseba razbila pohištvo, zatem pa lažno naznanila prekršek. Policisti vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so petim posameznikom zasegli  snovi,  za katere se sumi, da so prepovedana droga – konoplja. Po analizah sledijo ustrezni postopki o prekrških.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek je pred enim izmed gostinskih lokalov v centru Zagorja ob Savi neznanec poškodoval vse štiri pnevmatike na parkiranem vozilu. Policisti zbirajo obvestila in bo po zbranih obvestilih podana kazenska  

 V torek so obravnavali prometno nesrečo z pobegom v Zagorju (na parkirišču), kjer je nastala  manjša materialna škoda.

Okoli 12.30 se je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet na prednostno regionalno cesto odvzela prednost voznici, ki je pripeljala po njej. Pri tem sta se udeleženi voznici lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V sredo je v eni izmed trgovin v Zagorju bila izvedena tatvina artiklov.  Policisti zbirajo obvestila za izsleditev neznanega storilca, po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo,

V četrtek  pa so obravnavali goljufijo; občan je naročil artilkle v spletni trgovini, od naročenih artiklov in po plačilu le-teh pa ni prijel vsega, kar je naročil. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo,

Obravnavali so tudi prometno nesrečo s pobegom v Zagorju na parkirišču, kjer je nastala manjša materialna škoda.

PP Hrastnik

V ponedeljek so hrastniški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, v katerem je ženska vpila, preklinjala in razbijala; izrečeno ji je bilo opozorilo, nakar je s kršitvijo prenehala.

V torek so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom pri cerkvi v Hrastniku, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke.

V sredo je bil pri kontroli prometa ustavljen voznik, ki je kazal znake, da je pod vplivom alkohola oziroma drugih prepovedanih substanc. Odrejen mu je bil hitri test, ki je bil pozitiven na kokain, zaradi česar mu je bil odrejen še strokovni pregled v zdravstvenem domu. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali primer, ko je občan v naselju Sava kuril odpadke. Ogenj so pogasili gasilci PGD Hotič. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu – Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje.

V torek so obravnavali prijavo suma tatvine, ki je bila storjena v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na Bregu pri Litiji je oseba kršila javni red in mir; policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, ki je bila storjena v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek je voznik z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V Litiji so policisti pri opravljanju kontrole v cestnem prometu ustavili voznika mopeda, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo in z pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek so obravnavali še en primer trčenja v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.