V tednu, ki je za nami, so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

Nekdo je podal prijavo o izvedbi gradbenih del brez potrebnega dovoljenja. Po ogledu so policisti izdali poročilo na pristojne inšpekcijske službe.

V četrtek so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja. Voznik je zaradi vožnje preblizu roba padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba, ki se je zgodilo na območju Šentgotarda. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Prav tako se je kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba zgodilo na območju Zagorja. Tudi v tem primeru bodo policisti po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, obvestili pa bodo tudi pristojni center za socialno delo.

V torek se je na območju Zagorja zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Na območju Zagorja je storilec poškodoval fasado na stanovanjskem bloku.  Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom v Čemšeniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep.

Na območju Kisovca se je zgodilo kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Na območju Zagorja pa je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Udeležencema je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti izdali obvestilo o prekršku kršitelju zaradi nepravilnega parkiranja na javni površini.

Neznani storilec je opraskal lak vozila in na osebnem avtomobilu povzročil materialno škodo  v višini okoli 700 EUR. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Zgodila se je prometna nesreča z manjšo materialno škodo; policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda

V torek je bila občanka v trgovini zalotena pri tatvini artiklov, proti njej bo podana kazenska ovadba.

Obravnavali so še eno prometno nesrečo z manjšo materialno škodo; tudi v tem primeru bodo  policisti udeležencema izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda

Pri kontroli cestnega prometa je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/L alkohola v izdihanem zraku), prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V sredo so obravnavali dve prometni nesreči na parkirnem prostoru, kjer sta povzročitelja kraj zapustila brez nudenja podatkov udeležencu

V sredo se je zgodila tudi prometna nesreča z udeležbo osebnega avtomobila in reševalnega vozila na nujni vožnji. Ob trku sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, na vozilih pa je nastala materialna škoda v višini 5.000 EUR. Kršitelju je bil  izdan plačilni nalog.

Občan je v nočnem času poslušal glasbo na prekomerni jakosti, zato so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

V četrtek sta se pripetili dve prometni nesreči na parkirnem prostoru, kjer sta povzročitelja kraj zapustila brez nudenja podatkov udeležencu.

Obravnavali pa so tudi primer nedostojnega vedenja v prostoru bolnišnice, kjer se je občan nedostojno vedel do zdravstvenega osebja; zaradi kršitve so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

PP Litija

V ponedeljek so policisti obravnavali primer, ko je voznik z vozilom trčil v divjad; policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

V torek so policisti obravnavali dva državljana Ukrajine, ki sta podala vlogo za začasno zaščito razseljenih oseb.

V bližini Vač se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila voznika osebnega avtomobila. V nesreči je nastala majhna materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

V sredo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti še zbirajo obvestila o prijavi suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari v Litiji, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek se je v naselju Sava zgodila prometna nesreča, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v prometni znak in ograjo ter s kraja odpeljal ne da bi oškodovancem nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Povzročitelj je bil naknadno izsleden, odrejen mu je bil strokovni pregled v ZD Litija ter izdana globa. V zvezi rezultata analize, kjer bo izmerjena količina zaužitega alkohola pri povzročitelju, sledi ukrep glede na rezultat.