Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in kršitelju izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja določil o prednosti.
– obravnavali so kaznivo dejanje groženj na območju Litije. Policisti so preiskavo kaznivega dejanja odstopili krajevno pristojni PP Litija v nadaljnjo preiskavo.
– sprejeli so prijavo prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Udeležencem je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
–  v soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je povzročitelj vozil  pod vplivom alkohola.  Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324/1-1 KZ-1, mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto, ter odrejen strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.
– v nedeljo so obravnavali trčenje v divjad na območju Litije.

– obravnavana je bila tudi prometna nesreča z materialno škodo, kjer je na vozilo na glavni cesti II. reda št. 108 ( Zagorje-Litija) padlo drevo. Policisti bodo o prometni nesreči napisali uradni zaznamek.

PP Litija:
– v petek so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom povzročitelja. Neznani voznik osebnega avtomobila  je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo. Policisti o tem še zbirajo obvestila in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.
– v naselju Sava so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,82 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v soboto so v Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelja so uvedli postopek o prekršku.
– v okolici Litije so obravnavali primer trčenja v divjad.  
– v ponedeljek so obravnavali tatvino, storjena v Litiji.
– obravnavali so trčenje v divjad.
– obravnavali so tudi prijavo kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, ki je bilo storjeno v naselju Strmec. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v okolici Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Sledi zbiranje obvestil.

– pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v torek so obravnavali prijavo suma velike tatvine, ki je bila storjena v Litiji. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so poškodovanje tuje stvari, ki je bilo prav tako storjeno v Litiji.
– sodelovali so pri obravnavi prometne nesreče s smrtnim izidom v bližini naselja Breg pri Litiji.
– v sredo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja nasilja v družini v Litiji.
– obravnavali so še eno prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari v Litiji.
– v četrtek so obravnavali trčenje v divjad.

PP Trbovlje:
– v soboto v dopoldanskem času je neznanec v trgovini v Trbovljah odtujil artikle.
– v večernem času so policisti zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in kršitelju izrekli opozorilo.
– v ponedeljek  so na parkirišču v Trbovljah obravnavali poškodovanje pokrova motorja osebnega vozila.
– v nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali na parkirišču v Trbovljah, kjer je občan pod vplivom alkohola z glasno glasbo motil nočni red in mir. Ker kljub ukazom s kršitvijo ni prenehal in se je pričel nedostojno obnašati, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje ter izrečena globa.
– v torek je občan na bankomatu v Trbovljah našel denar. Lastnika pozivamo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer ga bo lahko prevzel.
– V Trbovljah so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami in nedovoljenimi snovmi. Pri tem so mu bile zasežene tablete, za katere se sumi, da vsebujejo prepovedane sestavine. Po opravljenih analizah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
– v sredo je na območju Trbovelj občan našel mobilni telefon znamke Huawei, črne barve. Lastnika pozivamo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer ga bo lahko prevzel.
– na parkirišču v Trbovljah se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v parkirano vozilo.
–  četrtek v nočnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah vlomil v osebni avtomobil in iz notranjosti odtujil različne predmete. Sledi zbiranje obvestil.

PP Hrastnik:
– v petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja zvonca vhodnih vrat.
– policisti so posredovali pri sporu, ki je prerasel v kršitev javnega reda in miru. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.
– ponoči so imeli v postopku občana, kateremu je bila zasežena prepovedana droga – hašiš. Snov bo poslana na analizo, po prejetih rezultatih pa sledi prekrškovni postopek.
– v soboto so ustavili voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti; rezultat preizkusa je pokazal  0,40 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdana globa.

– v popoldanskih urah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Prav tako se je vozil z neregistriranim vozilom, z nameščenimi drugimi tablicami, ter brez opravljenega tehničnega pregleda. Sledi prekrškovni postopek.
– v večernih urah so policisti ustavili voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,43 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdana globa.
– v nedeljo so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Sledi prekrškovni postopek.
– v sredo so ustavili voznika električnega skiroja, kateremu so zasegli ročno zvito cigareto za katero obstaja sum, da je prepovedana droga. Nadalje je bil navedenemu odrejen strokovni pregled, katerega pa je navedeni odklonil. Za oba prekrška sledi prekrškovni postopek.
– v četrtek so intervenirali na Dolu pri Hrastniku zaradi družinskega spora, kjer je bila kršitelju izrečena globa.
– v popoldanskem času so na cesti Zidani most-Hrastnik obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je voznik zaradi vožnje po levi strani povzročil prometno nesrečo. Povzročitelju je bila izrečena globa.
Naj bo miren vikend.