Zasavska kronika

Pretekli teden so imeli policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog kar precej dela. Pa si preberimo…

PP Trbovlje:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– obravnavali so vlom v osebno vozilo, iz katerega je bil odtujen avtoradio in katalizator. Nastalo je za okoli 800 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
– pri kontroli prometa so obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Sreda, 8. 6. 2022
–  nekaj  po 20. uri je počilo na Keršičevi ulici  v  Trbovljah. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zakrivil motorist, ki  je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo v ovinku
zapeljal  izven  vozišča  in trčil v parkirano vozilo. V nesreči se je huje poškodoval  in  je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je motorist  vozil  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja  in  pod  vplivom alkohola.  Po  vseh  ugotovljenih  okoliščinah  nesreče  pa  bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Petek, 10. 6. 2022
–  udeleženec v cestnem prometu je policistom sporočil, da voznik osebnega avtomobila
na  glavni cesti med Zagorjem in Trbovljami vozi nezanesljivo. Policisti so opravili  kontrolo in  ustavili omenjeno vozilo. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti  je  bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil močno pod vplivom alkohola, saj je rezultat znašal 1.01 mg/L alkohola v izdihanem  zraku. Vozniško dovoljenje je bilo začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sobota, 11. 6. 2022
–  policisti  so  v  večernem  in  nočnem  času pri redni kontroli cestnega prometa  v  petih primerih  zaznali  kršitev  vožnje  motornega vozila pod vplivom  alkohola. V štirih primerih je bil kršiteljem izdan plačilni nalog ter   prepovedana   nadaljnja  vožnja, v  enem  primeru pa  je  stopnja alkoholiziranosti  znašala  0,68  mg/L  alkohola  v izdihanem zraku, zaradi
česar bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedelja, 12. 6. 2022
– obveščeni so bili o zaparkirani intervencijski poti pred trgovino v Trbovljah. Ugotovljeni sta bili dve kršitvi, policisti pa so za obe izrekli ustrezen ukrep.
– na Vodenski cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med osebnima voziloma. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Litija:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
–  v Šmartnem pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med dvema voznikoma osebnih vozil.  Izdano je bilo obvestilo o odstopu od obravnave.
–  v Šmartnem pri Litiji so obravnavali pogrešano osebo. Partnerka pogrešanega moškega je policiji naznanila, da že nekaj ur pogreša partnerja, ki se je odpeljal z motorjem in se
ne javlja na telefon. Po obširni iskalni akciji je bil pogrešani v torek, 7. junija 2022 ob 04.20 uri s strani policistov najden v kraju Leskovica. Ugotovljeno je bilo, da je bil samoudeležen v prometni nesreči, kjer je zapeljal po strmini navzdol in zaradi poškodb, ter nedosegljivosti mobilnega signala ni mogel poklicati na pomoč. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. V zvezi prometne nesreče bo izveden ustrezen ukrep.

Torek, 7. 6. 2022
– obravnavali so kaznivo dejanje kršitve tajnosti občil zaradi vdora v mobilni telefon oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.
– v kraju Jesenje sta na gozdi poti trčila voznik motokros motorja in kolesar; pri tem se je kolesar lažje poškodoval. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.
– na cesti Šmartno – Trebeljevo so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se težje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Sreda, 8. 6. 2022
– v Ribčah so obravnavali tatvino mreže za žar  v vrednosti okoli 100 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
– v Jevnici so obravnavali tatvino električnega skiroja v vrednosti okoli 500 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Četrtek, 9. 6. 2022
– v večernem času so pri kontroli prometa obravnavali voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Petek, 10. 6. 2022
– obravnavali so povoženje divjadi na relaciji Mišji dol – Primskovo.
– obravnavali so tatvino goriva na bencinskem servisu v vrednosti okoli 50 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so tudi vlom v stanovanjsko hišo v okolici Litije. Neznani storilec je z razbijanjem stekla na oknu prišel v notranjost hiše, jo pregledal in odnesel gotovino. Sledi zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.
– povoženje divjadi  na relaciji Litija – Zg. Log.

PP Hrastnik:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– v nočnem času  so policisti na območju Hrastnika obravnavali dogodek, v katerem je tovorno vozilo s priklopnim vozilom pri vzvratni vožnji z zadnjimi pnevmatikami priklopnega vozila zapeljalo čez previs in nasedlo. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, gasilci iz Hrastnika in Trbovelj pa so poskrbeli za prečrpavanje snovi, ki jo je prevažal.
– na območju Hrastnika so obravnavali napad psa na drugega psa. Izveden bo prekrškovni postopek.
– na območju Hrastnika je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Sreda, 8. 6. 2022
– policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve torbice z vsebino, ki se je zgodila na območju Ljubljane.
– nekaj po 15. uri so bili policisti napoteni do semaforja na G2-108, ki ni deloval in usmerjali promet do 17.15 ure, ko je tehnik odpravil napako.

Četrtek, 9. 6. 2022
– občanu so zasegli neznano posušeno snov (sum na rastlino konopljo); po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.
– zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Petek, 10. 6. 2022
–   policisti so imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila. Ker je vozil v cestnem prometu vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker vozilo ni bilo registrirano in bilo brez opravljenega tehničnega pregleda, na vozilu pa so bile nameščene druge registrske tablice, je bil vozniku izdan še plačilni nalog.

PP Zagorje:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– v poslovalnici banke v Zagorju ob Savi je bil najden bankovec, ki je bil proti zapisniku o najdenih predmetih zasežen.

Sreda, 8. 6. 2022
– na Savskem mostu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Četrtek, 9. 6. 2022
–  obravnavali so kaznivo dejanje poslovne goljufije, kjer je oškodovanec naznanil, da ga je neznani storilec pri opravljanju gospodarske dejavnosti pri sklenitvi in izvajanju pogodbe oz. posla preslepil. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na  pristojno tožilstvo.
– obravnavali so tudi kaznivo dejanje, kjer je oškodovanec naznanil, da je neznani storilec izvršil tatvino lovske kamere. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Petek, 10. 6. 2022
–  preiskovali so kaznivo dejanje  tatvine zvočnikov in pijače iz brunaric na območju Zagorja ob Savi. O okoliščinah bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo.
– Na cesti Zagorje-Litija, je peška hodila ob robu vozišča in ni imela svetilke ali odsevne kresničke, zaradi česar so ji policisti izrekli opozorilo zaradi kršitve 84. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Sobota, 11. 6. 2022
– zgodila se je tatvina avtomobilskega dela na območju Zagorja. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 100 evrov. Policisti bodo o okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.
– obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja vrat vrtne lope; policisti bodo o okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.
– neznani storilec je iz vrtne lope ukradel alkoholne pijače. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– nudili so asistenco zdravstvenemu osebju pri spremljanju osebe v zdravstveno ustanovo.

Nedelja, 12. 6. 2022
– Preko noči je neznani storilec poškodoval več parkiranih vozil na območju Zagorja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– obravnavali so tudi sum kršitev javnega reda in miru., vendar z zbranimi obvestili kršitve
javnega reda in miru niso ugotovili.
– na vozišče ceste Zagorje-Litija je padlo kamenje, katerega so policisti odstranili z vozišča.