Policisti so na območju Zasavja v minulem tednu poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali tatvino gradbene cevi na območju Podkuma, s katerim je podjetje oškodovano za okoli 400 EUR. Policisti bodo na pristojno okrožno državno tožilstvo vložili  kazensko ovadbo.

Posredovali so v primeru suma kaznivega dejanja Nasilje v družini na območju Kisovca. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih obvestili pristojne inštitucije in podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.  

V sredo so obravnavali prijavo izgube moške denarnice z vsebino na relaciji med Zagorjem in Trbovljami in dogodek, kjer je bil najden denar na bankomatu v Kisovcu.

V četrtek je oškodovanec prejel za plačilo dva ponarejena bankovca v vrednosti 50 EUR. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Prišlo je do prometne nesreče z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja izvedli prekrškovni postopek.

Nepridiprav je zlorabil informacijski sistem podjetja v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Zgodila se je tudi prometna nesreča z materialno škodo v Zagorju ob Savi. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Hrastnik

V ponedeljek zjutraj so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe plačilne kartice. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V torek so obravnavali kaznivi dejanji povzročitve lahke telesne poškodbe. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V sredo pa so hrastniški policisti ustavili voznico, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja, zato ji je bilo vozilo zaseženo, sledi pa prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

V ponedeljek so v Trbovljah policisti občanu zasegli zavitek, v katerem je imel neznano posušeno rastlinsko snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper občana izveden prekrškovni postopek.

V torek v popoldanskem času so intervenirali v Trbovljah, kjer sta se sprla in stepla dva moška. Po vseh zbranih obvestilih bodo ustrezno ukrepali.

Neznanec je v času od 9. 6. 2024 do 11. 6. 2024 iz hodnika večstanovanjske zgradbe v Trbovljah odtujil električni skiro in s tem lastnika oškodoval za 350 EUR. Za neznancem še zbirajo obvestila.

Občanu so zasegli zavitek, v katerem je imel neznano posušeno rastlinsko snov, za katero policisti sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper njega izveden prekrškovni postopek.

V nočnem času je neznanec vlomil v  trgovino v Trbovljah, dejanje pa je ostalo pri poskusu.

V četrtek v nočnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval lak na parkiranem vozilu ter s tem lastnika oškodoval za 100 EUR.

Obravnavana je bila kršitev javnega reda in miru na javnem kraju; policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Na PP Trbovlje še vedno hranijo mobilni telefon znamke Huawei, črne barve, ki je bil najden dne 22. 5. 2024 v popoldanskem času na območju Trbovelj. Lastnika pozivamo, da se zglasi na PP Trbovlje in prevzame najden predmet.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari, ki je bila storjeno v naselju Lukovec. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V torek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Šmartnem pri Litiji, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo se je v Zgornjem Hotiču pripetila prometna nesreča, kjer sta trčila voznica ter voznik osebnih avtomobilov. Nastala je majhna materialna škoda, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Do prometne nesreče je prišlo tudi v Litiji; trčili sta voznici osebnega avtomobila in nastala je  majhna materialna škoda. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V četrtek so litijski policisti obravnavali primer, ko je voznik na relaciji Litija – Gabrovka z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda kraja prometne nesreče