Zasavska kronika

Policisti na območju Zasavja poročajo o naslednjih opravljenih intervencijah:

PP Trbovlje:
Četrtek, 16. 6. 2022
– policisti so na podlagi obvestila sprevodnice na železniški postaji obravnavali občana, ki je v pijanem stanju žalil sprevodnico. Zaradi neprimernega obnašanja mu je bil izdan plačilni nalog.
– po obvestilu občana, da se po glavni cesti med Trbovljami in Hrastnikom vozi močno vinjen kolesar, ki vijuga po vozišču, so policisti opravili kontrolo. Pri tem so ustavili kolesarja in odredili preizkus alkoholiziranosti, kateremu je rezultat pokazal 0.97 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, pri čemer pa
policistov ni upošteval in nadaljeval z vožnjo. Policisti so kolesarja zaradi nadaljevanja kršitve v pijanem stanju pridržali na podlagi Zakona o prekrških in izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Petek, 17. 6. 2022
– v jutranjem času so intervenirali v zdravstveni ustanovi v Trbovljah, kjer se je občan nedostojno vedel do zdravstvenega osebja; izrečena mu je bila globa.
– obveščeni so bili o tatvini artiklov iz trgovine v Trbovljah, katere je odtujil zaenkrat še neznanec dne 16. 6. 2022. Materialna škoda znaša okoli 100 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

Sobota, 18. 6. 2022
–  v nočnem času se je na območju Trbovelj pripetila prometna nesreča, kjer je  voznik  zapeljal  iz vozišča ter trčil v brežino. Pri tem je nastala le materialna  škoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod  vplivom  alkohola  (0,59  mg/l),  zaradi  česar mu je bila prepovedana nadaljnja  vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Litija:
Ponedeljek, 13. 6. 2022
– obravnavali so tatvino artiklov v vrednosti okoli 20 evrov v trgovini v Litiji; storilca je prijel kar varnostnik v trgovini. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.
– policisti so obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru pred trgovino na Vačah. Po preveritvi pogojev za vožnjo so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– Na lokalni cesti Podkraj – Veliki vrh je voznica povozila kamen in poškodovala pnevmatiko. Tudi tu so policisti – ko so preverili pogoje za vožnjo – izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila, pri čemer je nastalo za okoli 150 evrov materialne škode. Po zbranih obvestilih bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Torek, 14. 6. 2022
– obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru pred trgovino v Litiji. Po preveritvi pogojev za vožnjo so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Sreda, 15. 6. 2022
– obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Cerovica – Gabrovka.

Četrtek, 16. 6. 2022
– obravnavali so pogrešano osebo z območja Vač za katero je bilo na ugotovljeno, da se nahaja na območju Novega Mesta in je z njo vse v redu.
– v Renkah so obravnavali povoženje kamna. Po preveritvi pogojev za vožnjo so izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– v večernem času so zaradi neurja in dežja obravnavali podrtje dreves čez cesto na Konju in na  Mamolju. Ustrezne službe so poskrbele za odstranitev dreves in drogov.

Petek, 17. 6. 2022
– nekaj pred 13. uro so bili obveščeni, da je na stari cesti Kresnice – Litija, na desnem bregu Save pod gradom Pogonik prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Na kraju so mu reševalci ZD Litija nudili prvo pomoč, nato pa je bilo ugotovljeno, da ima hujše poškodbe. Poleg poškodb pa bo s strani policistov dobil še plačilni nalog.
– obveščeni so bili o vlomu v pomožni objekt. Neznanec je odtujil več kosov orodja ter hrano in storilca oškodoval za okoli 100 evrov. Obveščeno bo pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so kršitev javnega reda in mir v kateri je prišlo tudi do fizičnega obračuna.  Policisti še zbirajo obvestila in bodo uvedli prekrškovni postopek.
–  obveščeni so bili o vlomu v hišo na Veliki Preski. Neznanec je sicer vstopil v objekt in ga preiskal, vendar ni ničesar odtujil, povzročil pa je za okoli 1500 evrov materialne škode.

Sobota, 18. 6. 2022
– Obveščeni so bili o sporu med partnerjema, kjer pa obvestila še zbirajo
– popoldne so na cesti G-II 108, obravnavali spor med voznikoma, kjer je eden izmed voznikov nato poškodoval vozilo drugega in s kraja pobegnil. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Nedelja, 19. 6. 2022
– patrulja je pri kontroli prometa ustavila voznika osebnega vozila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato je bilo vozilo zaseženo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,51mg/l) je bil omenjenemu izdan še plačilni nalog. V zvezi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo napisan obdolžilni predlog
na pristojno sodišče

PP Hrastnik:
Ponedeljek, 13. 6. 2022
– dopoldne so bili policisti obveščeni o meglici in smradu v Hrastniku, ki naj bi se širilo iz podjetja. Policisti vonja ali drugih posebnosti niso ugotovili.
– policisti so bili napoteni na glavno cesto G2-108, ker je med Zagorjem in Litijo padlo več kamenja in skal. Obveščeno je bilo CGP, ki je očistilo cesto.

Torek, 14. 6. 2022
– policisti so obravnavali udeleženca v cestnem prometu, ki je kršil predpise. Oseba je pri tem pričela groziti policistom, zato bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Sreda, 15. 6. 2022
– obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila osumljencu izrečena prepoved približevanja. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.
– obveščeni so bili o povoženju divjadi v Turju. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.

Četrtek, 16. 6. 2022
– policisti so bili obveščeni o povoženju divjadi na Marnem. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.
– v nočnem času so bili poslani v Zagorje, kjer naj bi bil kršen javni red in mir z glasno glasbo. Kršitev na licu mesta ni bila zaznana.

Petek, 17. 6. 2022
– posredovali so na območje Trbovelj v sporu med tremi osebami. Uveden je bil prekrškovni postopek.

Sobota, 18. 6. 2022
– policisti so bili obveščeni o povoženju divjadi na Veličkovi ulici. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.

Nedelja, 19. 6. 2022
– poslani so bili na območje Zagorja ob Savi kjer so obravnavali tatvino kolesa, sivo-modre barve, znamke Rockrides. Škoda znaša okoli 200 evrov. Po zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
– v postopku so osebi zasegli zavitek z neznano posušeno rastlino (sum na konopljo). Snov je bila zavarovana in bo poslana v analizo. Po pridobljeni analizi pa bo izveden ustrezen ukrep.

PP Zagorje:
Ponedeljek, 13. 6. 2022
– policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi spora med sosedoma v Zagorju ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli prekrškovni postopek.

Torek, 14. 6. 2022
– prometno nesrečo z materialno škodo na Trojanskem klancu. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – stekla na javnem objektu. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili državno tožilstvo.
– obravnavali so tudi prometno  nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Kisovca. Policisti bodo v zvezi prometne nesreče napisali uradni zaznamek.
– prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo na območju Kotredeža. Policisti so kršitelju tujcu izrekli predpisano globo, za male živali pa so poskrbeli delavci zavetišča za živali.

Sreda, 15. 6. 2022
– prometno nesrečo s samoudeležbo voznika osebnega vozila na območju Kisovca. Policisti so kršitelju zaradi kršitve 37. člena ZPrCP izdali plačilni nalog.
– nepravilno parkirano osebno vozilo v Zagorju ob Savi. Zaradi kršitve 65. člena ZPrCP so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.

Četrtek, 16. 6. 2022
–  zaradi neurja v popoldanskem času so policisti zaradi prevoznosti cest večkrat posredovali pri odstranitvi manjših dreves.
– intervenirali so tudi zaradi glasne glasbe v stanovanju na območju Hrastnika. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo zaradi kršitve 8. člena ZJRM-1.

Petek, 17. 6. 2022
– obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je pripetila v Zagorju ob Savi. O pobeglem vozniku še zbirajo obvestila.
– v večernem času pa so policisti intervenirali na javni prireditvi v Kisovcu, kjer je vinjen gost žalil natakarico. Kršitelju, ki je kraj zapustil, bo izdan plačilni nalog.

Sobota, 18. 6. 2022
– v zgodnjih jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo iz objektivnega razloga, v kateri je voznica trčila v kamen na vozišču glavne ceste Zagorje ob Savi – Litija in pri tem poškodovala vozilo.
– v nadaljevanju so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z manjšo materialno škodo v Trbovljah, v kateri so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.
– obveščeni so bili tudi o poškodovanju vrat vrtne lope na območju Zagorja ob Savi. O zadevi bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v nadaljevanju pa se je na policijsko postajo zglasil občan, ki je v reži bankomata v Kisovcu našel bankovec za 20 EUR in ga predal policistom. Izveden bo postopek z najdenimi predmeti.