V tem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek je vodja gradbišča naznanil tatvino akumulatorja na prenosnem semaforju. Materialna škoda znaša 250 EUR, sledi kazenska ovadba.

Na trboveljskem kopališču je 46-letni občan kršil javni red in mir; izdan mu je bil plačilni nalog.

Pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili 77-letnega voznika osebnega avtomobila;  ugotovili so, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pa je pokazal rezultat 0,64 mg/L. Vozniku je bilo zato osebno vozilo zaseženo, nadaljnja vožnja prepovedana, na pristojno okrajno sodišče pa je bil podan obdolžilni predlog.

V torek je na zasebnem parkirnem prostoru na Mestnem trgu prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnih avtomobilov. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nastala materialna škoda v višini okrog 2000 EUR, zato so glede dogodka napisali uradni zaznamek.

V sredo so policisti so po zaznanem kaznivem dejanju nasilja v družini v Trbovljah, 23-letnemu storilcu izrekli prepoved približevanja do žrtve, katero je preiskovalni sodnik v nadaljnjem odločanju podaljšal še za dodatnih petnajst dni. Zoper storilca sledi kazenska ovadba, v zadevo pa se je vključila tudi pristojna enota Centra za socialno delo, da bi ustrezno zaščitila žrtev nasilja.

V četrtek so policisti po klicu občana intervenirali v stanovanjskem bloku v Trbovljah, kjer je 65-letni občan motil nočni mir in počitek. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek  so bili obveščeni o tatvini euro palet na območju Zagorja ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V nadaljevanju pa so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o vožnji kros motorja na Izlakah, ki pa ni bil izsleden.

V torek  v dopoldanskem času se je na policijsko postajo zglasila občanka, ki je prinesla najden mobilni telefon; telefon je bil vrnjen lastniku.

V sredo  v jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Hrastnika.

Iz vozišča glavne ceste Zagorje ob Savi – Litija so policisti odstranili večji kamen, ki je predstavljal nevarnost za udeležence prometa.

Tudi v sredo popoldne je bil najden mobilni telefon in tudi ta telefon je že našel svojega lastnika.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja pri katerem je neznani storilec preko spletnih aplikacij izsiljeval mladoletnega oškodovanca. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu in bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 15.40  so na Vačah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo dveh vozil zaradi nepravilnega srečanja. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od obravnave.

Popoldne so  v Litiji obravnavali prometni dogodek, ko je voznik vozila zaradi neprevidnega odpiranja vrat poškodoval drugo vozilo parkirano poleg njega.

V torek je občanka na vlaku Ljubljana – Litija pozabila denarnico, le-to pa si je prilastil neznani storilec. Glede zatajitve litijski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 15.20 uri se je na glavni cesti GII-108 v Senožetih zgodila prometna nesreča, kjer je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. V nesreči je voznica utrpela lažje poškodbe, zoper njo pa se vodi prekrškovni postopek.

Zvečer je bilo v Litiji pri kontroli prometa občanu zaseženo osebno vozilo, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V sredo zvečer so pri Litiji obravnavali sum zaradi nezakonitega lova. In sicer je neznanec ustrelil srno, ki jo je našel revirni lovec in o dejanju obvestil policijo. Kaznivo dejanje se še raziskuje.

V četrtek dopoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine. Neznani storilec je iz vozila Renault Clio odtujil obe prednji meglenki, pri tem pa naredil za 200 evrov škode. Kaznivo dejanje se še preiskuje.

Popoldan so v  Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 18.30 so  v Jevnici na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je  zaradi neprilagojene hitrosti trčil v podvoz pod železnico. Nastalo je za okoli 5.000 eurov škode. Zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.

Zvečer so v  Spodnjem Logu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

PP Hrastnik

V ponedeljek so posredovali v gostinskem lokalu, kjer je prišlo do kršitve javnega reda oziroma spora dveh oseb. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V sredo so občanu zasegli manjšo količino snovi za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

Naj vikend mine v čimbolj prijetnem in mirnem vzdušju.