Policisti v Zasavju so pretekli teden poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so bili obveščeni o sprožitvi alarma v banki na območju Zagorja ob Savi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil alarm sprožen zaradi tehnične napake.
– v popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.
– v torek v jutranjih urah so bili obveščeni o ustavljenem tovornem vozilu na Trojanskem klancu zaradi česar je bil oviran promet. Policisti so na kraju ugotovili, da je tovorno vozilo imelo izrabljene pogonske pnevmatike in zaradi spolzkega vozišča ni moglo speljati v klancu. Zoper voznika in odgovorno osebo bodo policisti izvedli prekrškovni postopek.
– v sredo so policisti pri kontroli terena odkrili odlagališče gradbenih odpadkov. O zadevi bodo obvestili pristojne službe.
– v nočnem času pa so nudili pomoč policistom Policijske postaje Litija pri intervenciji in prevozu pridržane osebe.
– v četrtek v dopoldanskem času so policisti obravnavali poškodbo laka na vozilu, ki se je pripetila preko noči na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija:
– v torek so v trgovini v Litiji obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, kjer je neznanec delavko na blagajni namenoma zamotil tako, da mu je izročila 100 eurov gotovine preveč. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.
– obravnavali so tudi kaznivo dejanje poskusa izsiljevanja in sicer je neznanec preko pogovora na družabnih omrežjih pridobil slike intimnih predelov oškodovanca, ter ga nato izsiljeval za denar v zameno, da ne objavi fotografij. Policisti še zbirajo obvestila.

Tovrstni primeri izsiljevanja so vedno bolj pogosti. Še posebej izpostavljena skupina so mladoletniki, ki se ne zavedajo kakšne posledice lahko pošiljanje tovrstnih fotografij prinese. S tem razlogom policija apelira na vse, da tovrstnih fotografij ne pošiljajo nikomur, niti osebam, ki jih morda poznajo. V kolikor pa že postanejo žrtev tovrstnih izsiljevanj, pa
naj zadevo takoj prijavijo na policijo in ne izpolnjujejo zahtev izsiljevalca. Storilci po navadi tudi po morebitnem plačilu, nato z izsiljevanjem še vedno nadaljujejo, dokler žrtev sodeluje.

– v torek, nekaj po 18. uri so bili obveščeni o prometni nesreče v kraju Št. Poljane. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar peljal iz smeri naselja Gozd-Reka v smeri Šmartnega pri Litiji. V naselju Štangarske Poljane mu je z desne strani preko ceste stekel nezavarovan pes, katerega je zadel s prednjim kolesom. Zaradi trčenja je kolesar padel po tleh in se huje poškodoval. Med vožnjo je uporabljal zaščitno kolesarko čelado. Lastnica psa ni primerno zavarovala, saj je bil pes odvezan. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v večernem času je bila v Spodnjem Logu zbita divjad.
– v sredo popoldne so na Bregu pri Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so preverili izpolnjevanje pogojev za vožnjo v cestnem prometu in izdali obvestilo o odstopu.
– popoldne je bila na GII-108, v bližini Ribč zbita divjad.
– zvečer so v kraju Zagrič obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.
– ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola s kršitvijo nadaljeval, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.
– v četrtek so obravnavali vlom v dva avtomata za hrano in pijačo na območju Litije. Iz avtomatov je bila odtujena hrana, pijača in gotovina. Skupna materialna škoda znaša približno 3000 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– popoldne so obravnavali poškodovanje zadnjega brisalca na osebnem avtomobilu, kateri je bil parkiran na parkirnem prostoru na Rozmanovem trgu v Litiji. Nastala je materialna škoda, ki znaša približno 20 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– obravnavali so poškodovanje zunanjega ogledala na osebnem avtomobilu, kateri je bil parkiran na ŽP Jevnica. Nastala je materialna škoda, ki znaša približno 100 evrov. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Litiji, kjer je prišlo do spora med dvema osebama. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.
– zvečer je bila na GII-108, med Litijo in Zagorjem ob Savi zbita divjad.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek dopoldne so bili obveščeni o nenavadnem vonju v Hrastniku, vendar po preverjanju na terenu posebnosti niso bile ugotovljene.
– v ponedeljek, okoli 10.30 so obravnavali prometno nesrečo pri trgovini  v Trbovljah. Na kraju ugotovljeno, da sta se udeleženki prometne nesreče, pred prihodom policistov dogovorili o krivdi in izpolnili evropsko poročilo. Patrulja je preverila pogoje za udeležbo vozil in voznic v prometu, katere so izpolnjevali, zato je bil napisan odstop od ogleda nesreče.
– v ponedeljek popoldan so bili obveščeni o tem,  da je voznik vozila znamke Audi z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami, na bencinskem servisu v Izlakah,  natočil gorivo in iz kraja odpeljal ne da bi poravnal račun. Po zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v torek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru zaradi spora med družinskimi člani. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog
– v četrtek so policisti  na podlagi odredbe pristojnega sodišča v Trbovljah opravili hišno preiskavo v kateri so zasegli 7 rastlin velikosti od 50 do 100 centimetrov za katere se sumi, da gre za rastlino konopljo. Po opravljeni analizi sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so policisti obravnavali sosedski spor na območju Trbovelj, kjer je prišlo do fizičnega obračuna. Zoper storilca sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve Lahke telesne poškodbe.
– v sredo so policisti v nočnem času pri redni kontroli prometa kontrolirali voznika in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal rezultat 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje za 24 h, prepovedana nadaljnja vožnja, ter izdan plačilni nalog.
– v sredo ponoči so obravnavali spor med dvema osebama, kjer je bila zaradi fizičnega obračuna oseba odpeljana v SB Trbovlje. Zoper storilca sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve Lahke telesne poškodbe.
– v četrtek v dnevnem času so obravnavali poškodovanje vozila, kjer je neznanec pred trgovino v Trbovljah, z neznanim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Po zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Upajmo, da bo vikend kronika manj obsežna.