Policisti zasavskih policijskih postaj so poleg rednih nalog opravili še veliko drugih intervencij. Pa poglejmo:

PP Hrastnik

V sredo je na Logu prišlo do prometne nesreče s pobegom na parkirnem prostoru. Opravljen je bil ogled in ob izsleditvi povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Posredovali so ob kršitvi javnega reda, kjer je močno pijan moški žalil in zmerjal svojo sorodnico. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali  prometno nesrečo s pobegom na relaciji Zidani most-Hrastnik, v kateri je nastala materialna škoda v višini okoli 250 evrov. Policisti so pobeglega voznika izsledili in zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi suma posedovanja prepovedanih drog so hrastniški policisti po predhodnem zbiranju obvestil in na podlagi odredbe sodišča izvedli hišno preiskavo pri občanu v Hrastniku. V hišni preiskavi je bilo zaseženo šest rastlin v višini med 90 in 180 cm, ter manjša količina že posušene snovi za katere se sumi, da gre za konopljo. Po pridobljeni analizi bo zoper kršitelja bo izveden ustrezen postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek,  v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ker je pijana oseba kršila nočni red in počitek z vrtenjem glasne glasbe, za kar mu je bil izdan plačilni nalog. Omenjeni je čez noč nadaljeval s kršitvijo in z razgrajanjem po hodniku večstanovanjske zgradbe, zato so ga policisti pridržali, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V sredo so  v dnevnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer kršitelj žalil in vpil na soseda; proti kršitelju se vodi postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine izdelkov v eni izmed kozmetičnih trgovin. Sprejet Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe oziroma predloga za pregon, sledi nadaljnje zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V nočnem času so 27-letnemu Trboveljčanu zasegli delce neznane zelene posušene rastline; ker policisti sumijo na prepovedano drogo, so bili delci zaseženi in poslani v
nadaljnjo analizo. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Jevnici, kjer je vinjena oseba doma vpila. Zoper njo vodijo postopek o prekršku.

V torek so v okolici Dola pri Litiji obravnavali ugriz psa in sicer je odvezan pes napadel drugega psa na povodcu. Zoper lastnika odvezanega psa vodijo postopek o prekršku.

Okoli 15. ure so obravnavali prometno nesrečo pred deloviščem na Zgornjem Logu, kjer je voznik osebnega vozila zaradi prevelike hitrosti trčil v pred njim stoječe vozilo, le-to pa je odbilo še v vozilo pred njim. Ena oseba je bila lažje poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v urgentni blok KC Ljubljana. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Na regionalni cesti Gabrovka – Mirna, v bližina kraja Tihaboj, so obravnavali povoženje divjadi.

V sredo so v Potoku pri Vačah in na relaciji Pustov mlin – Gabrovka obravnavali primera povoženja divjadi.

Okoli 13. ure prav tako v sredo so obravnavali prometno nesrečo v križišču Zasavske ceste in Grbinske ceste v Litiji. Voznik kombija je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozečega voznika motornega kolesa, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj.

V okolici Litije so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju je bila izrečena prepoved približanja oškodovancem.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja goljufije in sicer je oškodovanka preko Facebook market place prodajala mobilni telefon. Neznana oseba je oškodovanko prepričala, da ji je posredovala št. tekočega računa in PIN kodo ter ji tako iz računa vzela nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zaradi omenjenega dogodka policija znova vsem svetuje previdnost pri prodaji ali nakupu preko spleta. Nikoli ne razkrivajte varovanih osebnih podatkov in bančnih podatkov drugim osebam na način, da bi jih storilci lahko uporabili za izvrševanje kaznivih dejanj. Pogoste so tako opisane prevare z bančnim računom in PIN kodo, kot tudi plačilo dostave izdelka, ki ga prodajamo (plačilo preko spletne povezave ki nam jo pošlje »navidezni kupec« je izvedeno na lažno spletno stran in ne na stran dostavnega podjetja). Več o tem si lahko preberete na tej povezavi: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu

PP Zagorje ob Savi

V torek so prevzeli najden mobilni telefon, ki je bil vrnjen lastniku.

V torek so obravnavali tudi travniški požar v Kotredežu, ki so ga pogasili gasilci. Kršitelju je bil zaradi kurjenja v obdobju razglasitve večje požarne ogroženosti izdan plačilni nalog.

V sredo  so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prevzeli so najden mobilni telefon, ki je bil vrnjen lastniku.

Posredovali so tudi v primeru kršitve javnega reda in miru, kjer je znanec po telefonu nadlegoval oškodovanko, zaradi česar se je počutila prestrašeno. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, v katerem je nastala materialna škoda v višini približno 200. EUR. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi, pri kateri je nastala materialna škoda.

Še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil o prometni nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Prejeli pa so tudi obvestilo o nezanesljivi vožnji voznika Renault Twinga. Policisti so voznika izsledili, v postopku pa je bil pozitiven na hitrem testu za prisotnost drog, v nadaljevanju pa je odklonil strokovni pregled. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Miren vikend vsem, o vikend kroniki pa boste lahko brali prihodnji teden.