Zasavski policisti so med vikendom in v ponedeljek poleg svojih rednih nalog obravnavali še naslednje dogodke:

PP Hrastnik
–  Policisti so bili dvakrat obveščeni o kršitvi z glasno glasbo in v obeh primerih kršiteljem izrekli ukrep.

– Hrastniški policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo na parkirnem prostoru. Ugotovljeno je bilo, da je voznik z osebnim vozilom speljal iz parkirnega mesta, pri tem pa se ni prepričal, če to lahko varno stori za ostale udeležence v prometu in trčil v drugo vozilo. V nesreči je na vozilih je nastalo za okoli 5.600  evrov materialne škode. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

PP Trbovlje
– Policisti so kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, poleg tega pa je bil pridržan. Obdolžilni predlog na pristojnem sodišču sledi.

– Obravnavali so tudi kršitev JRM in sicer kršitev z glasno glasbo ter spor med dvema osebama.

– Še vedno pa izvajajo ukrepe, da bi izsledili voznika, ki je povzročil prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Ustrezen ukrep sledi.

PP Zagorje ob Savi
– Prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo  v Čemšeniku. Policisti so kršiteljici izdali plačilni nalog, ker je kršila 37. člen Zakona o varnosti cestnega prometa, ki govori o varnem prehitevanju.

– Obravnavali so kršitev javnega reda in miru, v kateri je prišlo do spora med dvema
osebama, v drugem primeru so kršitelji z glasnim govorjenjem motili okolico, kršitelj iz Zagorja je bil zaradi obnašanja pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi pridržan, zaradi nedostojnega vedenja pa si je “prislužil” še plačilni nalog, ukrep pa bo izveden tudi proti kršitelju, ki je žalil prijaviteljico in tem kršil javni red in mir.

– Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil o neznancu, ki je našel mobilni telefon in si ga protipravno prilastil.

– Policisti so obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo – eno na cesti Kandrše-Vače ter drugo na cesti med Zagorjem in Trbovljami. Policisti so v obeh primerih opravili ogled kraja prometne nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih
izvedli ustrezen ukrep.

PP Litija
– Občan je policiste obvestil o najdeni denarnici;  policisti so denarnico vrnili lastnici.

– Obravnavano je bilo kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

– Zgodili sta se dve prometno nesrečo – v Kresnicah je voznik trčil v divjad, v Litiji pa je voznik osebnega vozila vozil preblizu desnemu robu vozišča ter trčil v kolesarja, ki se je lažje v nesreči poškodoval.

– Obravnavali so tatvino opreme in živil za piknik v Šmartnem. Materialna škoda znaša okoli 650 evrov.

– V Polšniku so neznanci vlomili v vozilo, od koder je bila odtujena gotovina.

– Obravnavali pa so še dve kršitvi javnega reda in miru – eno z glasno glasbo in eno kršitev na vlaku.