Vas zanima, kaj vse so policisti obravnavali poleg rednih del in nalog? Pa si preberite…

PP Zagorje ob Savi:
– v torek so bili policisti dvakrat obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev niso ugotovili.
– občan je policistom izročil najdeno bančno kartico, ki je bila vrnjena lastnici.
– policisti so bili obveščeni tudi o domnevni kršitvi javnega reda in miru – kršitelj naj bi  zmerjal prijaviteljico. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.
– v sredo so bili spet obveščeni o nepravilno parkiranih vozilih. V enem primeru so uporabniku vozila izdali plačilni nalog, v drugem pa so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.
– v popoldanskem času pa so bili policisti obveščeni o poškodovanju brisalcev na osebnem avtomobilu. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.
– v četrtek je ponovno nekoga motil nepravilno parkiran avtomobil, tokrat je le-ta oviral
vključitev drugega vozila v promet. Uporabniku vozila je bilo zato izdano obvestilo o prekršku.
– policisti so bili obveščeni tudi o objestni vožnji dveh vozil, katerih pa pri večkratni kontroli niso izsledili.

PP Litija:
– v torek so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker sta oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda.
– na cesti Litija – Polšnik so obravnavali trčenje v divjad.
– obveščeni so bili o previsoki stopnji ogljikovega moniksida v eni izmed večstanovanjskih stavb v okolici Litije. Skupaj z gasilci je bil prostor pregledan in prezračen. Policisti še ugotavljajo okoliščine dogodka in bodo o vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno državno tožilstvo.
– v večernem času so bili obveščeni o sporu med občanoma, a kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena.
– v sredo so obravnavali povoženje divjadi na cesti Spodnji log – Litija, v kateri se je lažje poškodoval tudi voznik osebnega vozila ter trčenje v divjad na relaciji Ljubljana – Litija pri kraju Jesenje.
– obravnavali so prometno nesrečo v krožišču v Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil  voznik, kateri je v krožišču zaradi prevelike hitrosti s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila katerega je pred njim vozila voznica. Voznica se je lažje poškodovala, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.
– obravnavali so voznika osebnega vozila, kateri je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. zaseženo mu je bilo osebno vozila, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v poslovalnici banke je bil odkrit ponarejen bankovec za 20 evrov. Bankovec je bil zasežen in bo poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil.
– na območju Dol pri Litiji so policisti obravnavali tatvino torbice z vsebino, katera je bila v prtljažniku osebnega avtomobila. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek so obravnavali povoženje divjadi na cesti Gabrovka – Cerovica.
– v Jevnici je prišlo do spora zaradi prekopa ceste. Udeleženci so bili
napoteni na zasebno tožbo.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker sta oba voznika in vozili sta izpolnjevala pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.
– v četrtek so obravnavali povoženje živali na cesti Marno – Krištandol.

PP Trbovlje:
– v torek so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda, vendar na kraju kršitev ni
bila ugotovljena.
– obveščeni so bili tudi o nepravilno parkiranih vozilih, vendar kršitev tudi v tem primeru niso ugotovili.