Tudi ta teden je bilo na območju Zasavja pestro, O tem, kaj so obravnavali policisti, lahko preberete v spodnjem prispevku:

PP Hrastnik

V ponedeljek so bili hrastniški policisti obveščeni o dogodku, kjer je voznik z vozilom povozil kamen in pri tem poškodoval podvozje avtomobila. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo in izdano obvestilo o odstopu.

Na območju Zagorja ob Savi so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja tatvine, kjer je nastalo za okoli 100 EUR škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek so posredovali v Dolu pri Hrastniku, kjer naj bi pes napadel občana. Na kraju je patrulja ugotovila, da je pes pobegnil iz zavarovanega pesjaka, nobena oseba pa v dogodku ni bila poškodovana.  Policisti so izvedli ustrezne ukrepe.

PP Litija

V ponedeljek okoli 7. ure so policisti v Litiji obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik na parkirišču trčil v parkirano vozilo in po trčenju pobegnil. Povzročitelj še ni bil izsleden, policisti pa o dogodku še zbirajo obvestila.

Popoldan so nudili pomoč oz. asistenco gasilcem in reševalcem pri vstopu v stanovanje, v katerem je bila oseba potrebna pomoči, ki je bila nato odpeljana v Zdravstveni dom Litija.

V torek dopoldan so v Litiji obravnavali kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Dopoldan so na glavni cesti Litija – Ribče in popoldan na lokalni cesti v kraju Mulhe obravnavali prometni nesreči z udeležbo divjadi v kateri je nastala manjša materialna škoda.

V Litiji so obravnavali kršitev zaradi beračenja treh oseb, zoper katere so izvedli ustrezne ukrepe.

V sredo dopoldan so na cesti Gabrovka – Čatež obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika avtobusa in osebnega vozila. V nesreči je nastala manjša škoda, nihče pa ni bil poškodovan. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu od obravnave.

Popoldan so v Litiji obravnavali sum kaznivega dejanja grožnje med dvema moškima zaradi spora o premoženju. Sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek, nekaj pred 14. uro so v okolici Litije obravnavali požar na gospodarskem poslopju, kjer je iz do sedaj neznanega razloga zagorel manjši hlev nasproti stanovanjske hiše, ki pa ni bila ogrožena. Nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zvečer so v Litiji obravnavali vlom v klet v enem izmed stanovanjskih blokov. Storilec je v času zadnjih nekaj dni z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata kleti ter iz nje odnesel električno orodje. Z vlomom in krajo je nepridiprav naredil za okoli 700 evrov materialne škode.

PP Zagorje ob Savi

V torek so  obravnavali prometno nesrečo in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na območju Kisovca. Policisti še zbirajo obvestila za pobeglim povzročiteljem. Prav tako so bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah z udeležbo divjadi.

V torek zvečer pa so intervenirali na območju Čemšenika zaradi preglasne glasbe. Zoper kršitelja je uveden prekrškovni postopek.

V četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Izlak, popoldne pa so obravnavali tatvino denarnice z vsebino. Po vseh zbranih obvestilih bodo o tatvini obveščali Okrožno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

V sredo so vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V četrtek zvečer pa so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Zoper kršiteljico, ki je bila pridržana, vodijo postopek o prekršku.