Zasavski policisti so v tem tednu so poleg rednih nalog obravnavali še kar nekaj dogodkov:

Na območju PP Hrastnik so policisti obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru. Od tega v enem primeru kršitve niso ugotovili, v drugem primeru pa so izdali plačilni nalog.

Tudi policisti PP Trbovlje so bili obveščeni o kršitvah javnega reda in miru in sicer kar štirih. Tudi v Trbovljah sta bili dve prijavi kršitve JRM neutemeljeni, v enem primeru so policisti izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, v drugem pa zaradi motenja nočnega počitka z glasno glasbo.
Policisti so obravnavali tudi dva primera kaznivih dejanj groženj, kjer pa preiskava še poteka in nesrečo v centru mesta, katero je povzročil voznik električnega skiroja v katerega je zaradi njegove napačne smeri vožnje trčila voznica osebnega vozila. Voznik skiroja je lažje poškodovan in bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

V Zagorju se je zgodila nesreča pri delu, v kateri se je občan lažje poškodoval, ni pa bilo  ugotovljenih elementov kaznivega dejanja. Policisti PP Zagorje ob Savi so obravnavali tudi primer najdenega mobilnega telefona – našli so lastnico ter ji vrnili telefon.

Največ dela pa so imeli na PP Litija. V ponedeljek, nekaj po 21. uri se je v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri  je  voznik  pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost peškama na prehodu za pešce in z vozilom trčil vanju. Pri tem sta se  obe  peški  lažje telesno  poškodovali.  Policisti  vodijo prekrškovni postopek. Isti dan okoli  16.  ure  je  do prometne nesreče prišlo tudi v  Leskovici pri Šmartnem; voznik osebnega vozila je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki se je lažje poškodovala. Tudi v tem primeru bo izveden ustrezni ukrep. Policisti so ukrepali tudi v primeru vloma v Hotiču. Neznanec je namreč neopaženo vstopil v hišo in odtujil denar in s tem povzročil  za  nekaj  sto  evrov  škode.  Policisti storilca še iščejo. Obravnavali  so tudi poskus  vloma  v  hišo. Bili pa so obveščeni o obarvani vodi v reki Savi. Ugotovljeno je bilo, da ne gre  za  kaznivo dejanje, vendar pa so o dogodku obvestili pristojno inšpekcijsko službo, ki vodi nadaljnje postopke.