Policisti poročajo, da so na območju Zasavja v minulem tednu poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V  ponedeljek so obravnavali prijavo tatvine, kjer je neznani storilec v nočnem času iz delovnih strojev odtujil gorivo in s tem oškodoval podjetje za okoli 400 EUR. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so  tudi prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

V  torek so ponovno obravnavali tatvino, tokrat v eni izmed trgovin; o dejanju še zbirajo obvestila ter prijavo  kršitve  javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

V sredo so osebi v postopku, zasegli aluminijasto folijo z rjavo vsebino, saj so sumili, da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci so bili  poslani v nadaljnjo analizo in sledi  ustrezen ukrep.

Prijavljena je bila znova kršitev javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe.

V  četrtek  ponoči je neznani tat iz prijavo iz tovornega vozila ukradel katalizator in z dejanjem povzročil okoli 1.500 EUR škode.

PP Zagorje ob Savi

V  ponedeljek, nekaj pred 15. uro so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na cesti od Zagorja proti Litiji, v kateri je bil udeležen avtobus. Po doslej zbranih  obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je neznani  voznik  neznanega  vozila  zapeljal na drugo stran ceste, voznica avtobusa pa se je želela izogniti trčenju in je zapeljala s ceste in trčila v most. Policisti zato pozivajo  vse,  ki imajo informacije o nesreči, da o tem obvestijo policijo na številko 113 ali Policijsko postajo Zagorje ob Savi na (03) 568 34 00. Hkrati pozivajo neznanega voznika, da pokliče na podani številki ali se zglasi na
PP Zagorje ob Savi, Cesta Borisa Kidriča 11a,  Zagorje ob Savi.

V  sredo so zagorski policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine, o kateri še zbirajo obvestila. Podana bo kazenska ovadba tožilstvu.

Policisti so zaradi kršitve 65.člena Zakona o pravilih cestnega prometa lastniku vozila izdali obvestilo o prekršku zaradi nepravilno parkiranega osebnega vozila na avtobusnem postajališču v Hrastniku pri Trojanah.

V  četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve mobilnega telefona. Policisti
bodo po vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno tožilstvo.

Še vedno pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče, ki se je zgodila v Zagorju, v kateri je nastala materialna škoda, povzročitelj pa je pobegnil.