Policisti v zasavski kroniki poročajo o dogodkih, ki so jih poleg rednih nalog obravnavali  minuli teden; pa poglejmo:

PP Hrastnik

V sredo so na Brnici obravnavali dogodek, v katerem je v vozilo izpod drugega vozila priletel kamen in le-tega poškodoval.

Popoldan so bili obveščeni o peni v potoku Boben na izlivu v reko Savo. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je vzorec PH vrednosti v mejah normale in po prvih podatkih ni prišlo do nevarnosti za okolje.

Okoli 16.30 so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru.

Obravnavali so tudi sum poškodovanja vozila v Hrastniku, policisti pa o dogodku še zbirajo obvestila.

V soboto so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja dveh parkiranih
vozil v Hrastniku, tudi o tem dogodku policisti še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V ponedeljek so v dnevnem času obravnavali prijavo tatvine, kjer je znana storilka v bencinskem servisu Petrol na Trgu revolucije izvršila tatvino steklenice alkoholne pijače.

V torek so obravnavali prijavo, kjer je do sedaj neznani storilec odtujil mobilni telefon, ki ga je na dvorišču pustila oškodovanka. Policisti o kaznivem dejanju zatajitve še zbirajo obvestila.

V postopku so imeli tudi osebo, ki ji je bila zasežena neznana zelena rastlinska snov – za katero se sumi, da je prepovedana droga (konoplja).

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

V petek podnevi so obravnavali kršitev javnega reda in miru v prostorih javne ustanove, kjer je kršitelj vpil in razgrajal ter se nedostojno vedel do zaposlenih.

Obravnavali so tudi prijavo suma grožnje. Sledijo zbiranje obvestil in nadaljnji ukrepi.

Skupaj s policisti PP Zagorje so intervenirali na vlaku ter železniški postaji Zagorje ob Savi, kjer je vinjena oseba kršila javni red in mir ter ni upoštevala navodil uslužbencev železnic. Kršitelj je bil v nadaljevanju pridržan.

V nočnem času so obravnavali lažno prijavo kršitve javnega reda in miru, pri tem pa je kršiteljica ob prihodu žalila policiste.

Prav tako so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko se je kršitelj nedostojno vedel do zaposlenih v eni izmed prodajaln.

V soboto so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do besednega spora ter do pretepa med tremi osebami. Zoper njih se vodi postopek o prekršku.

V dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari in vodijo postopek zoper znana osumljenca, ki sta bila nasilna do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen ukrep.

PP Litija

V ponedeljek so  obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V torek so obravnavali prijavo tatvine video-nadzorne kamere. V obeh dogodkih policisti še zbirajo informacije.

Obravnavali so prometno nesrečo med osebnim in tovornim vozilom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečanja med vozili. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer je bila kršitelju izrečena prepoved približevanja.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo med osebnim in tovornih vozilom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega srečanja med vozili. Zaradi razjasnitve okoliščin  še zbirajo obvestila.

V četrtek so obravnavali sum glede poškodovanja tuje stvari. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V petek, nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki se je lažje poškodoval.

V soboto so zaradi kršitve po Zakonu o javnem redu in miru intervenirali v Šmartnem pri Litiji.

Mladoletniku so zasegli snov posušeno rastlino, za katero se sumi, da je prepovedana droga (konoplja).

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ter prometno nesrečo z materialno škodo. V obeh primerih sledi zbiranje obvestil.

PP Zagorje ob Savi

V soboto so bili policisti v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o predvajanju glasne glasbe, ki je motila prijavitelja. Policisti so kršiteljici, ki je glasbo takoj ugasnila, izrekli opozorilo.

V nadaljevanju so bili policisti obveščeni o dimniškem požaru na območju Zagorja ob Savi, kjer pa ni nastala materialna škoda, prav tako ni bilo potrebno posredovanje gasilcev.

V nedeljo so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je v enem od stanovanjskih blokov zadimljeno stopnišče, dim pa prihaja iz enega od stanovanj. Policisti so na kraju ugotovili, da se je občanu prismodila hrana na štedilniku, ker pa je prezračil stanovanje, je bil dim tudi na stopnišču. Na kraju so bili tudi gasilci, katerih posredovanje ni bilo potrebno.