Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali tudi naslednje dogodke:

PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prijavo tatvine mobilnega telefona in tatvino pametne ure na območju Zagorja ob Savi. Sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi.

V torek so obravnavali prijavo poškodovanja osebnega vozila. Tudi v tem primeru sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V sredo času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel med vožnjo v organizmu 1,02 mg/l alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so še eno prijavo poškodovanja osebnega vozila; o primeru še zbirajo obvestila, sledijo pa nadaljnji ukrepi.

V nočnem času so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Tudi njemu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V ponedeljek so  obravnavali vlom v gostinski objekt, v katerem je nepridiprav odtujil menjalni denar. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in ugotovili, da je nastala
materialna škoda v višini okoli 300 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Lastnikoma pogrešanih denarnic so v enem primeru vrnili najdeno denarnico, v drugem primeru pa le pogrešan denar.

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja ponarejanje denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V sredo dopoldan so litijski policisti zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru intervenirali v zasebnem prostoru, zoper kršitelja pa vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prijavo tatvine, o čemer še zbirajo obvestila, sledijo pa nadaljnji ukrepi.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so morali policisti posredovati na vlaku Zidani most – Ljubljana zaradi kršitve javnega reda in miru. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Nekdo je ukradel ključe. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

V torek so obravnavali poškodovanje pnevmatik na osebnem vozilu. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V torek so obravnavali tudi dve tatvini denarnice v javni ustanovi in tatvino denarja v
višini 70 eur. Podana bo kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V sredo je pijana oseba kršila javni red in mir na javnem kraju. Ker kljub zakonitim ukazom policistov ni prenehal s kršitvijo, so ga policisti pridržali in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Šklendrovca.

Prijavljeno je bilo povzročenje kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na območju Celja.
Policisti bodo naznanjeno kaznivo dejanje odstopili na PP Celje, kjer bodo tamkajšnji policisti nadaljevali s preiskavo.

Obravnavali pa so tudi dimniški požar v stanovanjski hiši v Zagorju, kjer so se vnele saje v
dimniku.

PP Hrastnik

V torek in sredo so hrastniški policisti obravnavali prijavo skupaj treh kaznivih dejanj
poškodovanja osebnih vozil. Sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi.

 

Bo veseli december botroval še bolj pestri kroniki?