V tednu, ki je za nami, so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V torek v dnevnem času so obravnavali sum poškodovanje tuje stvari, kjer je do sedaj še neznani storilec poškodoval vhodna vrata ter povzročil škodo v vrednosti 500 eur.

Obravnavali so tudi sum poškodovanje tuje stvari, kjer je do sedaj neznani storilec poškodoval osebni avtomobil na več mestih ter povzročil škodo v vrednosti okoli 3.000 eur.

Postopek o prekršku vodijo v primeru kršitve javnega reda in miru na javnem kraju.

V torek in četrtek so policisti obravnavali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,42 mg/l in 0,37mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Obema je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so zagorski policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru na območju Ljubljane.

V torek  so obravnavali sum spletne goljufije, v katerem je bil oškodovanec oškodovan za 2.000 EUR.

Prijavljena je bila tudi izguba osebnih dokumentov na območju Zagorja ob Savi.

V sredo je bilo zaradi padlega kamenja na cesti med Zagorjem in Litijo poškodovano vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V četrtek so obravnavali dvoje nepravilno parkiranih osebnih vozil na železniški postaji v
Zagorju.

Občanu pa so zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga (konoplja rastlina). Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V ponedeljek okoli  14. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri
sta bila udeležena voznika  osebnih vozil. Ob izpolnjenih pogojih so policisti odstopili od ogleda.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V torek dopoldne so bili litijski policisti obveščeni o požaru na območju Gabrovke. Domačini so pogasili ogenj, ki je nastal zaradi pregretja peči še pred prihodom policistov, elementov kaznivega dejanja pa ni bilo ugotovljenih.

Obravnavani sta bili tudi dve kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju.

V sredo dopoldan so posredovali zaradi suma kaznivega dejanja poskusa velike tatvine v
Šmartnem pri Litiji, kjer je nastalo okoli 50 evrov škode. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, sledi pa zbiranje obvestil.

Policisti zbirajo tudi obvestila o tatvini moškega gorskega kolesa.

V sredo sta se pripetili tudi dve prometni nesreči, v katerih so bile udeležene živali – ena na območju Jevnice, kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v  psa, v drugem primeru pa je šlo za povoženje divjadi.

V četrtek, okoli 15.30 je v Dragomlju prišlo do prometne nesreče, katero je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je vključeval na prednostno cesto in pri tem izsilil prednost vozniku, ki je peljal naravnost. Sopotnik v vozilu udeleženca se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja nesreče bo uveden prekrškovni postopek.

Tudi v Litiji je bila s strani policistov občanu zasežena vrečka in folija s posušeno rastlino
zelene barve, za katero se sumi da je prepovedana droga (konoplja rastlina). Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Pozno zvečer so v naselju Litija  in Mali Kostrevnici, pri kontroli prometa ustavili voznika osebnih vozil. V postopku je  preizkus z alkotestom pri prvem pokazal rezultat 0.91, pri drugem pa 0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Obema kršiteljema je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njiju pa vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik

V četrtek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper voznika pa vodijo postopek o prekršku.