Policisti poročajo o dogodkih preteklega tednana območju Zasavja:

PP Trbovlje

V ponedeljek so imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki mu je bil zaradi suma vožnje pod vplivom mamil odrejen hitri test le-ta je  bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V torek so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru.

Obravnavali so tudi prijavo suma kaznivega dejanja zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, kjer je neznani storilec , uporabil najdeno kartico in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil ter nadaljnji ukrepi.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o poškodbi laka na osebnem avtomobilu.

V ponedeljek v večernem času so policisti intervenirali v Hrastniku, kjer je zaradi opitosti padel starejši moški. Za moškega je zaradi slabega počutja poskrbela ekipa nujne medicinske pomoči.

V sredo so  obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na glavni cesti Zagorje ob Savi – Trbovlje, do katere je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti na križišču. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri pa so udeleženki zaradi manjše poškodbe na vozilu izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so še dve poškodovanji vozil na območju Zagorja ob Savi, pri katerih so nastale na vozilih manjše poškodbe. O zadevi bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek v zgodnjih jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu, ki se je prav tako zgodila zaradi neupoštevanja prednosti na križišču.  Kršiteljici so izdali plačilni nalog.

PP Litija

V ponedeljek so  občanu zasegli rjavo grudasto snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga; poslana bo v analizo, nato pa bo izveden ustrezen ukrep.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V torek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja Poslovne goljufije.  O dejanju, pri katerem je
nastalo za nekaj tisoč evrov škode, še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, kjer je voznik tovornega vozila trčil v cestno infrastrukturo in jo poškodoval. Ob  izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu.

V četrtek so obravnavali povoženje divjadi in dve prometni nesreči z materialno škodo, kjer
je bilo ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu.

Popoldan pa so bili  obveščeni o ugrizu psa, kjer je bila napadena oseba lažje poškodovana. Z zbiranjem obvestil je bila ugotovljena lastnica psa, zoper katero bodo policisti izvedli hitri postopek z odločbo.

Naj bodo praznični dnevi mirni.