Ta teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Litija

V torek je prišlo do povoženja divjadi na območju Dola pri Litiji; ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu.

Tudi v sredo je voznik povozil divjad, tokrat na glavni cesti Dolsko-Kresnice in tudi tu je bilo ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu.

Pripetila se je prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi dve osebni vozili, na katerih je nastala manjša poškodba in je bilo ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu.

V sredo je bila na glavni cesti Litija–Sp. Log spet povožena divjad in ob izpolnjenih pogojih je bilo izdano obvestilo o odstopu

Na isti cesti se je zgodila tudi prometna nesreča z materialno škodo , v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Kršitelju je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Litijski policisti so obravnavali sum dveh kaznivih dejanj tatvin. Sledi zbiranje obvestil, po zaključku preiskave pa bo zadeva posredovana na okrožno državno tožilstvo.

V Jevnici pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo in ob izpolnjenih pogojih so policisti izdali obvestilo o odstopu.

PP Trbovlje

V ponedeljek je nekdo prijavil kršitev javnega reda in miru zaradi spora med sosedoma. Po
vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep zaradi suma kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru oziroma suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V sredo v dnevnem času so obravnavali prijavo suma kršitve Zakona o zaščiti živali, saj naj bi se pes prosto sprehajal po cesti in dvorišču prijavitelja. Izveden je bil  ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

V nočnem času pa so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola; vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur in izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

V četrtek v dnevnem času so obravnavali prijavo, kjer naj bi do sedaj neznani storilec z zračno puško streljal golobe. O dogodku še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi sum storitve lahke telesne poškodbe in sum kršitve po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PP Zagorje ob Savi

V torek so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, pri kateri je znana oseba starejši oškodovanki in torbe odtujila denarnico z vsebino. Storilka je iz denarnice vzela gotovino, denarnico pa odvrgla. Zaradi storjenega kaznivega dejanja bo zoper storilko podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

V sredo  v popoldanskem času so bili zagorski policisti obveščeni, da je do sedaj neznani storilec v eni od trgovin na območju Zagorja ob Savi ukradel gotovine iz blagajne. Policisti so opravili ogled kraja tatvine in še zbirajo obvestila o storilcu.

V nadaljevanju so bili obveščeni, da je na vozišču ceste Zagorje ob Savi-Podkum večja skala. Obveščen je bil vzdrževalec cest, ki je skalo odstranil.

V četrtek v jutranjih urah so bili policisti  obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine na območju Zagorja ob Savi, ki jo je izvršila znana storilka. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času pa so policisti ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola (1,37 mg/l), zaradi česar ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo pa je bil na sodišče podan obdolžilni predlog.

V nadaljevanju so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, pri kateri pa so udeleženki zaradi majhne materialne škode na vozilu izdali obvestilo o odstopu.

V večernem času pa so policisti intervenirali zaradi glasne glasbe, ki je motila prijaviteljico.

V petek v jutranjih urah so bili policisti obveščeni o zaparkiranju dostavnega mesta na tržnici v Zagorju ob Savi. Policisti so na nepravilno parkirano osebno vozilo izdali obvestilo o prekršku.

Pred nami je praznični podaljšan vikend. Naj bo prijeten, z malce več tolerance za glasno glasbo ter nič vožnje pod vplivom alkohola. Pa srečno!