Zasavski policisti so med tednom poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Kisovca. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so tudi sum tatvine delov vozila oz. priklopnega vozila. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V torek je prišlo do tatvine denarja v trgovini v Zagorju. Z dejanjem je nastalo za okoli 350 EUR materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila o kaznivem dejanju, svoje ugotovitve pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Potrebna obvestila pa zbirajo tudi glede prometne nesrečo z materialno škodo in pobegom, ki se je zgodila na območju Kisovca.

V sredo je bil najden in v nadaljevanju vrnjen mobilni telefon lastnici.

Tudi v sredo so obravnavali še eno tatvino dela vozila na območju Zagorja ob Savi. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek je bil najden denar na bančnem avtomatu v Zagorju.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,39 mg/l in 0,36 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Prepovedana jima je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur in izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa. Ustavili so tudi voznika ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Omenjenemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, ter zaseženo osebno vozilo. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Trbovlje.

Občanki so zasegli folijo s prašnato snovjo, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen postopek o prekršku.

V torek so pri  kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila; s preizkusom alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in sicer 1,10 mg/l. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom, mu je bil odrejen strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, po rezultatih analize pa sledijo ustrezni
ukrepi.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so litijski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije, kjer
je bil občan je oškodovan za okoli 500 evrov,  policisti pa o tem še zbirajo obvestila.

V ponedeljek okoli 14. ure so skupaj z gasilci PGD Litija intervenirali v Litiji, kjer so v smetnjaku zagorele smeti. Ogenj je bil pogašen, materialna škoda ni nastala, vzrok za požar pa še ni znan.

Na relaciji Preska – Cerovica je voznik povozil divjad. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Zvečer so obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine oziroma vloma, policisti pa o tem še zbirajo obvestila.

Okoli 19.30 uri so  v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo  kjer sta bili udeleženi dve vozili. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek, okoli 17.30 je v Litiji prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil. Voznica osebnega vozila je v križišču izsilila prednost drugemu vozniku in se v nesreči tudi lažje poškodovala. Zoper voznico sledi prekrškovni postopek.

V četrtek so intervenirali ob sporu med sosedoma zaradi poškodovanja ograje. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.