Ta teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog spet zabeležili precejšnje število intervencij; pa poglejmo:

PP Hrastnik

V ponedeljek so intervenirali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prav tako v ponedeljek okoli 16.30 je v Hrastniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznica spregledala pešca, ki je prečkal cesto čez prehod in trčila vanj. V trčenju je bil pešec lažje poškodovan. Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi tatvino delov vozila. O tem policisti še zbirajo obvestila.

Prav tako še zbirajo obvestila o tatvini delov vozila, ki se je zgodila v torek.

PP Trbovlje

V ponedeljek v jutranjem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti. 25-letni voznik osebnega avtomobila je izgubil oblast nad vozilom in zaradi tega trčil v odbojno ograjo in nato zapeljal z vozišča in se prevrnil na bok. Pri tem je nastala le materialna škoda. Pri preverjanju je bilo ugotovljeno, da je voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, ker mu je poteklo zdravniško potrdilo. Za obe
kršitvi mu je bila izrečena globa.

V dopoldanskem času je na območju Trbovelj 56-letnik na dvorišču pomagal sinu pri speljevanju osebnega avtomobila, ki je obstalo zaradi snega. Pri tem se je vozilo premaknilo in občana potisnilo ob zid, ki je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih bomo o tem obvestili pristojno tožilstvo.

V sredo v  popoldanskem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah na parkiranem osebnem avtomobilu poškodoval pnevmatiki ter tako lastnico oškodoval za 200 EUR. O tem policisti še zbirajo obvestila.

V četrtek so prejeli prijavo občana, da je neznanec na območju Trbovelj zlorabil neplačilno sredstvo in ga s tem oškodoval za okoli 100 eur. Po vseh zbranih obvestilih bo policija o tem obvestila pristojno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine delov vozila. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi sum storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Posredovali so tudi v prometni nesreči z materialno škodo, do katere je prišlo na območju Hrastnika. Policisti so udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Policisti PP Zagorje so v torek obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Ljubljane. Opravili so ogled vozila, nadaljnjo preiskavo prometne
nesreče pa odstopili na PP Ljubljana center.

Tudi v torek so obravnavali sum storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Na območju Moravč se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in kršitev javnega reda in
miru v Zagorju ob Savi. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako sledi zoper osumljenca kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V četrtek je prišlo do kaznivega dejanja zatajitve na območju Trbovelj. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali pa so tudi goljufijo s katero je oškodovanec oškodovan za okoli 5.000,00 EUR. Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

PP Litija

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma vozila.
Policisti bodo svoje ugotovitve posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo in zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V torek so posredovali zaradi glasne glasbe v zasebnem prostoru in zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Na cesti v naselju od Brega proti Spodnjem Logu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kombija. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v ograjo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Danes zjutraj pa so obravnavali primer povoženja divjadi.

 

Miren vikend vam želimo!