V kroniki minulega tedna so policisti zabeležili naslednje dogodke:

PP Hrastnik

Vse več je spletnih goljufij – eno takih so obravnavali v ponedeljek, ko je neznanec povzročil za okoli 250 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V torek je bila zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini kršitelju izrečena prepoved približevanja.

V sredo so imeli v postopku voznika, pri katerem je alkotest pokazal 0.69 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V četrtek je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in s pobegom, kjer je med vozili prišlo do oplaženja z ogledali, policisti pa o tem še zbirajo obvestila.

Obvestila zbirajo tudi o prometni nesreči s pobegom na parkirišču.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje tatvine in poškodovanje tuje stvari, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Občanu so zasegli vrečko s posušeno rastlinsko snovjo, za katero se sumi,  da je prepovedana droga. Po  analizi bo izveden ustrezen postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek so trboveljski policisti obravnavali poskus vloma v specializirano trgovino v Trbovljah.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu zasegli vozilo; zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, zoper kršitelja pa je voden postopek o prekršku.

Ustavili so voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0, 45m g/l alkohola na liter izdihanega zraka). Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Obvestila pa zbirajo še o tatvini delov iz osebnega vozila, ki se je zgodila v četrtek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali dve prometni nesreči in sicer eno na parkirišču s pobegom povzročitelja, za katerim še poizvedujejo in drugo prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, pri katerem si je neznani storilec prilastil najdeno tujo premično stvar. Policisti še zbirajo obvestila o nepoštenem storilcu.

Obravnavali so še prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Za razliko od torkovega dogodka pa so bili v četrtek v dopoldanskem času obveščeni o najdbi gotovine na bankomatu, ki je bila v nadaljevanju vrnjena lastniku.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so v Mali Štangi obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila; policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Policisti še zbirajo podatke o sumu zlorabe osebnih podatkov.

V zasebnem prostoru je prišlo do kršitve javnega reda in miru, zoper kršitelja pa vodijo postopek o prekršku.

V torek, nekaj po 12. uri se je na glavni cesti med Litijo in Zagorjem, v bližini naselja Renke zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik osebnega vozila. 23-letni državljan Poljske je vozil tovorni avtomobil znamke Peugeot boxer, poljskih registrskih oznak, po lokalni cesti, iz smeri Konjščice proti glavni cesti. Ko je pripeljal do križišča z glavno cesto, je zavil levo na prednostno cesto, pri tem pa odvzel prednost 85-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Litije proti Hrastniku. Med vozili je prišlo do trčenja. V prometni nesreči se je voznik osebnega avtomobila hudo telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer je kasneje umrl. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Popoldan so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na relaciji med Kandršami proti Slivni. O dogodku policisti še zbirajo obvestila.

V sredo zvečer so pri kontroli prometa v Šmartnem pri Litiji litijski policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki  je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, vendar je odklonil strokovni pregled. Prav tako mu je bila v postopku zasežena manjša količina snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Zoper njega vodijo postopek o prekršku.

V četrtek dopoldan so v naselju Klanec pri Gabrovki obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Zoper povzročiteljico nesreče vodijo postopek o prekršku.