V minulem tednu policisti poročajo spet o številnih posredovanjih na območju Zasavja; pa poglejmo:

PP Hrastnik

V torek so na podlagi odredbe sodišča opravili hišni preiskavi, pri katerih je bila najdena manjša količina snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedane droge. Zoper posamezna kršitelja se vodi postopek o prekršku.

V postopku so imeli občana, ki so mu zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga in zato vodijo postopek o prekršku.

V torek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo v Hrastniku. V nesreči sta bili udeleženi dve vozili – eno od njih je v križišču odvzelo prednost drugemu. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so posredovali pri prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen voznik
osebnega vozila. Voznik je na cesti Kisovca proti Zagorju  zaradi vožnje na premajhni oddaljenosti od desnega roba vozišča z vozilom zapeljal v jarek. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, rezultat pa je pokazal 0.91 mg/l v izdihanem zraku, voznik pa ni niti imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper voznika zato policisti vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek v večernem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega ukradel steklo vzvratnega ogledala in s tem lastnika oškodoval za 100 evrov.

V torek so v Zagorju ob Savi občanu zasegli neznano snov, za katero sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo zoper občana izveden prekrškovni postopek.

V sredo so v popoldanskem času intervenirali na območju Trbovelj, kjer se je kršitelj pod vplivom alkohola nasilno in nedostojno vedel do občanov. Zato so ga policisti pridržali, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V četrtek v večernem času so v Trbovljah občanoma zasegli neznano snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bomo zoper njiju izvedli prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, o dogodku pa še zbirajo obvestila.

V torek  so zagorski policisti obravnavali dve prometni nesreči; v prvi so zaradi majhnih
poškodb na udeleženih vozilih odstopili od ogleda in udeležencema izdali obvestilo o odstopu, v drugi pa se je voznica, ki je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v potok, lažje telesno poškodovala. Zoper voznico bo uveden prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, pri katerem je v enem primeru neznani storilec poškodoval parkiran osebni avtomobil, v drugem primeru pa vložek cilindrične ključavnice na vhodnih vratih stanovanja. Policisti še zbirajo obvestila o neznanih storilcih.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti v naselju Veliko Trebeljevo obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, kjer je bilo ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo v Spodnjem Logu, kjer je voznica zaradi vožnje preblizu desnega roba trčila v tri parkirana vozila. Zoper voznico vodijo postopek o prekršku.

Posredovali so tudi v primeru suma ponarejanja listin, o okoliščinah pa še zbirajo
obvestila.

Obravnavali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.69 mg/l) in zoper njega vodijo
postopek o prekršku.

Zbirajo še informacije o okoliščinah torkovega poskusa vloma v stanovanjsko hišo.

V sredo se je v Litiji zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, a je bilo
ob izpolnjenih pogojih izdano obvestilo o odstopu.

Na podlagi odredbe sodišča so litijski policisti opravili hišno preiskavo, pri katerih je bila
najdena manjša količina snovi, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zoper kršitelja pa vodijo postopek o prekršku.

Prav tako še zbirajo obvestila o prometni nesreči, v kateri je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke udeležencu.

V četrtek, okoli 10. ure pa so bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi zdravstvenih težav je zapeljala izven vozišča in trčila v stanovanjskih objekt. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

Intervenirali so še v zasebnem prostoru v Litiji zaradi kršitve javnega reda in miru in zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

 

Naj bo vsaj med vikendom stanje bolj umirjeno.