Če vas zanima, kje vse so zasavski policisti posredovali v preteklih dneh, si preberite naslednji zapis:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje poskusa velike tatvine in v nadaljevanju kaznivo dejanje roparske tatvine v trgovini v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– v torek so bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanje tuje stvari v Zagorju ob Savi. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
–  intervenirali so tudi v primeru kaznivega dejanja goljufije, kjer je nastala materialna škoda v višini 930 evrov.
– v sredo so zasegli manjšo količino prepovedane rastline konoplje. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo, ki se je zgodila na območju Kisovca. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

PP Litija:
– v ponedeljek so v Litiji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je neznanec z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem avtomobilu. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek zjutraj so bili obveščeni, da je v naselju Zavrstnik bik ob ograjo stisnil osebo. Oseba je bila iz preventivnih razlogov napotena na UBKC Ljubljana.
– občanka je na policijsko postajo prinesla denar, ki ga je našla v Litiji. Sledi zbiranje obvestil za vrnitev denarja lastniku oz. lastnici.
– občanka je prijavila, da je neznani voznik na parkirišču v Litiji trčil v njeno vozilo. Nastala je materialna škoda v višini okoli 50 evrov. Z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen kršitelj, policisti pa bodo izvedli ustrezen ukrep.
– zjutraj je v Šmartnem pri Litiji prišlo do oplazenja med osebnim in tovornim vozilom, voznik tovornega vozila pa je s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so policisti intervenirali v zasebnem prostoru v Jevnici. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– med kontrolo prometa so policisti vozniku osebnega vozila odredili preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, napisan pa  bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– policisti so bili napoteni v Litijo, kjer je v trgovini občan kršil javni red in mir. Zoper kršitelja je uveden prekrškovni postopek.
– v četrtek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja ter da so registrske tablice, ki so nameščene na vozilu, ukradene, zato sta bila vozilo in registrske tablice zasežene. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. O kaznivem dejanju zatajitve pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– okoli poldneva so bili obveščeni o nesreči na žičniški napravi v Kresnicah. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi tehnične okvare prišlo do padca štirih praznih vagonov za prevoz kamnov iz kamnoloma, ki so padli na travnik in dvorišče podjetja. Na srečo v dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno
državno tožilstvo.
– zvečer so bili obveščeni o osebi, ki neosvetljena hodi po vozišču glavne ceste Litija – Ljubljana. Oseba je bila izsledena in pospremljena z vozišča na varno, zoper njo pa je bil uveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v torek so bili hrastniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Hrastniku, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil, med katerima je prišlo do oplazenja. Povzročitelj je s kraja odpeljal brez, da bi drugemu vozniku nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– dvema osebama so zasegli prepovedano rastlino konopljo, ki je bila poslana v analizo. Po opravljeni analizi bo zoper obe osebi uveden prekrškovni postopek.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, kjer je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na travnato brežino in trčil v skalo. Zoper neprevidnega povzročitelja nesreče bo uveden prekrškovni postopek.
– v torek so bili policisti obveščeni o vsiljivem beračenju in zbiranju prostovoljnih prispevkov pred trgovinami na območju Trbovelj. Patrulja je pregledala območje ter izsledila tujko, ki je vsiljivo zbirala prostovoljne prispevke. Izdan ji je bil plačilni nalog.
– v sredo so obravnavali prijavo uporabe ponarejenega bankovca za 10 evrov pri plačilu v prodajalni. Bankovec, ki ga je ob koncu delovnega dne odkrila uslužbenka med ostalo gotovino, je bil zasežen in bo poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil, o vseh ugotovljenih okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– istega dne zvečer so bili obveščeni, da je v Litiji prišlo požara v stanovanjskem bloku. Gasilci PDG Litija so v zadimljenem stanovanju s štedilnika umaknili posodo, ki se je zažgala, do požara pa še ni prišlo. V dogodku ni bila nobena oseba poškodovana. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti je bil opravljen ogled kraja dogodka. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v četrtek v nočnem času pa so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je preko družbenega omrežja neznanec žalil prijaviteljico. Sledi zbiranje obvestil.