Ta teden ni minil popolnoma brez posredovanja policistov. Samo na območju Zasavja so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V ponedeljek preko noči je nekdo poškodoval tujo stvar in pri tem napravil za okoli 200 evrov škode. Policisti za storilcem zbirajo obvestila in sledi kazenska ovadba.

Zoper torkovega kršitelja javnega reda in miru policisti vodijo postopek o prekršku.

Pri kontroli prometa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so vozniku zasegli vozilo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine v eni izmed trgovin s kozmetičnimi
izdelki, ki sta jo izvršila dva do sedaj neznana osumljenca. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Obravnavali so tudi sum kaznivega dejanja zlorabe gotovinske kartice, storjenega na območju Murske Sobote.

V sredo ponoči je bila ponovno prijavljena kršitev javnega reda in miru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek pa so obravnavali prijavo oškodovanke o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini, o tem pa policisti še zbirajo obvestila.  O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PP Litija

Ponedeljek se je pričel težko. Obravnavali so prijavo pogrešane osebe, ki je bila kasneje najdena mrtva v stanovanju, po prvih podatkih pa smrt ni posledica kaznivega dejanja. O
vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V sredo, nekaj pred 7. uro je na glavni cesti med Litijo in Ljubljano, malo izven Litije prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil zapeljal na levi prometni pas in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Na podlagi odredbe sodišča so v sredo opravili hišno preiskavo, kjer je bila zasežena manjša količina streliva zato policisti vodijo postopek o prekršku zaradi kršitve po Zakonu o orožju.

V Litiji so obravnavali tudi vlom v prodajna avtomata suhomesnatih in mlečnih izdelkov, od koder je bila odtujena gotovina.

V četrtek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, primer povoženja divjadi in kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovin, kjer zoper znane osumljenke, ki jo je pri tatvini zalotil varnostnik, zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so v Zagorju ob Savi posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, po vseh zbranih obvestilih pa sledi zoper kršitelja prekrškovni postopek zaradi kršitve 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Prav tako v ponedeljek je v Zagorju prišlo do tatvine in zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Zgodila se je še prometna nesreča z materialno škodo in samoudeležbo na območju Zagorja. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V torek je nekdo izvršil kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari v Zagorju ter poškodovanje laka na osebnem vozilu prav tako v Zagorju. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Na območju Trojan je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo in udeležbo divjadi.
Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo je tudi prišlo do prometne nesreče in sicer nesreče s pobegom na parkirišču v Zagorju; policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in materialno škodo na območju
Domžal. Policisti so zbrali prva obvestila in v nadaljnje reševanje zadevo odstopili pristojni policijski postaji.

Prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na območju Čemšenika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Hrastnik

V ponedeljek so hrastniški policisti obravnavali prijavo spletne goljufije, kjer je oškodovanec na spletno platformo nakazal denar in v nadaljevanju ni dobil dogovorjene storitve.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo pa so pri kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bilo vozilo zaseženo in sledi obdolžilni predlog.

Miren vikend vam želim!