Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v torek so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 10. ure na območju Zagorja ob Savi. Neznani storilec je na domu zamotil starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev in del. Njegov sostorilec je med tem iz hiše odtujil denar ter nakit in lastnika oškodoval  za  nekaj  tisoč  evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s starejšim avtom karavan izvedbe, bele barve. Opis enega storilca: moški star okoli  40 let, visok med 160 in 170 cm, srednje postave, kratkih črnih las, oblečen v oranžne  hlače, siv pulover, na obrazu pa je imel medicinsko masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– v sredo so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju; policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.
– osebi so zasegli zdravila za katere sumijo, da jih je oseba imela neupravičeno v posesti. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.
–  v četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Zagorju; policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

PP Litija:
–  v  ponedeljek  so  obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Sledi zbiranje obvestil in KO.
–  v ponedeljek, 13. marca 2023 se je okoli 13. ure v bližini ulice Mire Pregljeve v Litiji  zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila temnejše barve in peška, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Starejši voznik je peški sicer ponudil pomoč, nato pa s kraja nesreče odpeljal.
Zaradi  razjasnitve  vseh dejstev in okoliščin naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o omenjeni prometni nesreči ali o neznanem vozniku, da pokličejo na tel. št. 113 ali Policijsko  postajo Litija na telefonsko številko (01) 890 02 80. Prav tako pozivamo neznanega voznika, da pokliče na podani številki ali se zglasi na Policijski postaji Litija, Ljubljanska cesta 10, Litija.
–  popoldan so policisti v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.
– v torek so v naselju Preska obravnavali trčenje v divjad.
– obravnavali so tudi tatvino električnih kablov v Šmartnem pri Litiji. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo zvečer so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega  vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0,82mg/l alkohola v izdihanem zraku, policisti pa so ugotovili tudi, da nima veljavnega vozniškega
dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo. Izdan mu je bil plačilni  nalog, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
–  v  četrtek ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Senožeti – Ribče.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so obravnavali trčenje v osebni avtomobil na parkirišču pred blokom, povzročitelj trka pa je s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.
– policisti so  bili obveščeni o  sporu med sosedi in sicer so policisti sprejeli naznanitev treh kaznivih dejanj groženj. Sledi zbiranje obvestil.
– sprejeli  so  tudi  prijavo kaznivega dejanja grožnje s strani družinskega člana. Sledi zbiranje obvestil.
-intervenirali  so  na  javnem  kraju,  kjer  je  prišlo  do pretepa. Sledi zbiranje  obvestil v  zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb.
–  v torek so pri vozniku zaznali sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog, kar je potrdil tudi pozitiven test. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled, vendar pa ga je voznik odklonil. Zoper njega sedaj sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:
–  v  ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Rudarski  cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog zaradi napačnega premika z vozilom.
– obravnavali so še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na Vodenski  cesti, v kateri pa je bil udeležen voznik mopeda, ki je trčil v dve parkirani  vozili. Vozniku je bil zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov (vožnja pod vplivom prepovedanih substanc, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, tehnično neizpravno vozilo, nepravilen premik) izdan plačilni nalog.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Rudarski cesti, v kateri sta bila udeležena  voznik  e-skiroja  in  pešec.  Pešcu je bil zaradi nepravilnega prečkanja izdan plačilni nalog.
–  v  četrtek so obravnavali delovno nesrečo, kjer je na zasebnem zemljišču voznik  tovornega vozila raztovarjal tovor, zaradi mehke in neutrjene površine, pa je pri dvignjenem kesonu slabo težišče tovornega vozila povzročilo padec na bok. Voznik je bil lahko telesno poškodovan, po zbranih obvestilih pa bo z ustreznim aktom obveščeno okrožno državno tožilstvo.
–  policisti so bili obveščeni o tatvini električnih vodnikov v vrednosti okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

Želim vam miren vikend.