Zasavska kronika

Minuli teden je bil za zasavske policiste zelo pester. In kaj so poleg rednih nalog obravnavali?

PP Trbovlje

V ponedeljek prometno nesreča na javnem parkirišču na Trgu svobode v Trbovljah. Neznani voznik je po trčenju v parkirano vozilo kraj dogodka zapustil brez da bi obvestil oškodovanca. Nastala je materialna škoda v višini okoli 300 EUR.

Obravnavali so tudi tatvino mobitela v garderobnem prostoru vzgojno varstvenega zavoda v Trbovljah, s čimer je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 200 EUR.

V torek se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo v Trbovljah z udeležbo voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prijavljeno je bilo kaznivo dejanje grožnje, katerega je osumljenka preko telefona izrekla
oškodovanki. Policisti so sprejeli zapisnik o sprejemu predloga za pregon in bodo po zbranih obvestilih o zadevi podali kazensko ovadbo.

Policisti so pri rednem delu petim občanom zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve bo zoper kršitelje izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih, izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Tudi v sredo so policisti pri rednem delu občanoma zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve bo zoper kršitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Obravnavana pa je bila tudi velika tatvina, pri čemer je neznani storilec neovirano vstopil v kletne prostore v stanovanjskem bloku v Trbovljah in s primernim orodjem na vzvod vlomil v klet, kjer je lastniku je odtujil nekaj kosov čistil. Nastala materialna škoda v višini okoli 150 EUR.

PP Litija

V ponedeljek so izvedli iskalno akcijo pogrešane osebe, ki je bila kasneje najdena mrtva, po prvih podatkih pa smrt osebe ni posledica kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Intervenirali so ob sporu občanov zaradi plačila storitve. Elementi kršitev niso bili zaznani.

Obravnavali so primer onesnaženja v naselju Lukovec, o ugotovitvah pa bo obveščen pristojni inšpektorat RS za okolje in energijo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali v Gabrovki, kjer je bil občan predrzen in se vedel nasilno do drugega udeleženca; zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije na škodo podjetja iz Litije. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču, kjer je voznik trčil v vozilo in ne da bi nudil podatke, s kraja nezgode odpeljal. O zadevi policisti še zbirajo informacije.

V Litiji so našli denar, ki bo v nadaljevanju vrnjen lastniku.

O prijavi groženj litijski policisti še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču, kjer je voznik
trčil v vozilo in ne da bi nudil podatke, s kraja odpeljal. O tem policisti še zbirajo obvestila.

V bližini Bogenšperka je zagorelo tovorno vozilo s priklopnikom, policisti o vzroku in okoliščinah še zbirajo obvestila in o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali so tudi primer povoženja divjadi.

V četrtek dopoldan pa je v Hotiču prišlo do prometne nesreče, kjer je bila samodudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v parkirano osebno vozilo. Voznica je bila pri tem lažje poškodovana. S povzročiteljico je bil opravljen alkotest, ki je  pokazal rezultat 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznico policisti vodijo postopek o prekršku.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prijave cestno prometnih prekrškov do sedaj neznanega voznika tovornega vozila.

Prav tako pa zbirajo obvestila še o sumu kaznivega dejanja pri prodaji vozila; o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

PP Hrastnik

V torek so hrastniški policisti pri rednem delu občanoma zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, da je sum utemeljen, zoper kršitelja sledi ustrezen prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v Kisovcu. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih izvedli prekrškovni postopek zoper kršitelja.

Lastniku so  vrnili registrsko tablico, ki je bila najdena v torek.

Obravnavali so tudi več prometnih nesreč – eno s pobegom na parkirišču v Zagorju, glede katere policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil; drugo prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Kisovcu in so policisti kršitelju zaradi kršitve 42. člena Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog ter prometno nesrečo z materialno škodo, ki je nastala zaradi povoženja kamenja na cesti Litija-Zagorje. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, s katero je bil oškodovanec oškodovan za več tisoč evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti PP Zagorje so opravili ogled v primeru suma kaznivega dejanja požiga na območju Litije, nadaljnjo preiskavo pa so odstopili policistom PP Litija.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo glede uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, kjer je neznani storilec z računa oškodovanca odtujil več tisoč evrov.

Tudi v četrtek je prišlo do prometne nesreče s pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pa so bili napoteni tudi na relacijo Trojane-Vransko, kjer je v bližini viadukta Baba  zagorelo vozilo. Na kraj so bili napoteni gasilci PGD Zagorje Mesto, PGD Izlake, PGD Trojane in PGD Trbovlje. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do samovžiga vozila, elementov kaznivih dejanj ali prekrška ni bilo.