Policisti poročajo o dogodkih, katere so pretekle dni obravnavali v Zasavju poleg rednih nalog:

PP Zagorje ob Savi:
–  v petek so bili obveščeni o osebi, ki je razgrajala v Kisovcu. Ker so policisti ugotovili, da oseba potrebuje zdravniško oskrbo, so jo predali zdravstvenemu osebju.
– obravnavali so voznika tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja za vožnjo te skupine vozil. Vozniku je bilo tovorno vozilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obravnavali so tudi voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.65 mg/l), zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obveščeni so bili tudi o kaznivem dejanja poškodovanja tovornega vozila in tatvine okrasnih pokrovov platišč, o čemer še zbirajo obvestila.
– v soboto so bili policisti obveščeni o podrtem drevesu na relaciji Kisovec – Izlake, ki je oviralo promet. Na kraju so policisti ugotovili, da se je drevo podrlo čez polovico cestišča, zato so drevo odstranili na rob cestišča in o tem obvestili upravljalce ceste.

PP Litija:
–  V soboto so litijski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v domačem okolju, kjer je bil izdan plačilni nalog.
–  pri kontroli prometa so ustavili voznico osebnega vozila. Voznici je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal rezultat 0.06  mg/l. Odrejen ji je bil tudi hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven na več različnih drog. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, zoper voznico pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v nedeljo so sodelovali skupaj z gasilci in reševalci pri nudenju pomoči poškodovani osebi.
– Informacije zbirajo tudi v primeru prijave, ko je občanka naznanila, da jo je v naselju Zgornja Jevnica večkrat ugriznil pes. Sledi ustrezen ukrep.
– obveščeni so bili tudi o kršitvi javnega reda in miru v Litiji; zoper kršiteljico je uveden prekrškovni postopek.
– popoldne so bili obveščeni o vozilu, ki je zaparkiralo garažo v Litiji, zato so na vozilo izdali obvestilo o prekršku.
– nekaj pred 16. uro je v Litija voznica osebnega vozila trčila v obcestni drog in poškodovala vozilo. Voznica v nesreči ni bila poškodovana. Policisti so odstopili od ogleda kraja nesreče.

PP Trbovlje:
–  v petek so obravnavali tatvino ograje in ogrodja balkonskega korita. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Kisovcu. Ugotovljeno je bilo, da je občan pod vplivom alkohola žalil in vpil na občane na ulici. Ker ni upošteval ukazov policistov, da naj s kršitvijo preneha, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje., zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog.