Seznam policijskih obravnav minulega tedna je tokrat precej obsežen:

PP Trbovlje

V ponedeljek se je na Vodenski cesti zgodila prometna nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami mopedista, ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča trčil v betonski robnik in padel po vozišču. Odrejen mu je bil strokovni pregled, zoper njega pa policisti vodijo postopek o prekršku.

V sredo je občan žalil in odrinil  izvajalca vzdrževalnih del in s tem kršil javni red in mir. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Prav tako vodijo postopek o prekršku zoper kršitelja, ki je v četrtek kršil javni red in mir z glasno glasbo v zasebnem prostoru.

PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami na Marnem, v kateri so bila v naletnem trčenju udeležena tri vozila. Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo pred seboj, slednje pa je trčilo še v vozilo pred njim. Zoper voznika tovornjaka vodijo postopek o prekršku.

Policisti zbirajo obvestila o poskusu vloma v stanovanje v Hrastniku, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Na cesti Trojane – Izlake je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, zoper voznika tovornjaka pa policija vodi postopek o prekršku.

Obravnavano je bilo kaznivo dejanje lahkih telesnih poškodb. Policisti o tem zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V sredo so ustavili voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Neregistrirano vozilo so mu zasegli, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

Tudi v četrtek so ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V ponedeljek so litijski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja izsiljevanja. O dejanju policisti zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Obravnavali so tudi poškodovanje tuje stvari, kjer se je do sedaj neznani storilec
znesel nad vratnim steklom na javni ustanovi in ga poškodoval, pri tem pa je nastala manjša materialna škoda. Policisti o tem zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V torek je prav tako prišlo do kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in sicer je do sedaj neznani storilec poškodoval vozilo. Policisti o tem zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V torek se je zgodila tudi prometna nesreča z udeležbo dveh vozil in materialno škodo v Litiji, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, v kateri je bilo najdeno strelno orožje in zračna pištola ter manjša količina prepovedane droge (konoplja). Zoper kršitelja policisti vodijo postopek o prekršku po Zakonu o orožju in Zakonu o  proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavali so tudi poškodovanje tuje stvari, kjer je nastala manjša materialna škoda. Policisti o tem zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V četrtek prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Kršen je bil javni red in mir v zasebnem prostoru, kjer policisti zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Na parkirišču v Hotiču je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo, voznica ki so jo policisti izsledili pa ni nudila svojih podatkov. Zoper njo vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so še kršitev javnega reda in miru v enem izmed gostinskih lokalov v Šmartnem pri Litiji, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje grožnje. Policisti bodo s kazensko ovadbo
obvestili tožilstvo.

V torek so zdravstvenim delavcem nudili asistenco pri prisilni hospitalizaciji.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari in dejanje tatvine; s kazensko ovadbo bo obveščeno tožilstvo,

Najden je bil denar na bankomatu.

Zgodila se je prometna nesreča z materialno škodo zaradi trčenja v divjad. Policisti so
izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Na gradbišču na Izlakah sta se v delovni nesreči poškodovala dva delavca. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Obravnavana je bila tudi naknadna prijava prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Zagorski policisti so zadevo odstopili na PP Litija.

Obravnavali so tudi nesrečo motorista na cesti Zagorje – Moravče, o kateri smo poročali včeraj ter prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju, o kateri policisti še zbirajo
obvestila.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo ter prijavo nepravilnega parkiranja – kršitelju so policisti izrekli opozorilo.