Ta teden so policisti v Zasavju poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
–  v torek je bil najden denar na bankomatu v Zagorju. Policisti so ga prevzeli v hrambo ter poizvedujejo o lastniku.
– obveščeni so bili o najdbi dveh nabojev večjega kalibra iz II. svetovne vojne. Predana sta bila pristojnim službam v uničenje.
– obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– najdena so bila korekcijska očala neznane znamke v Zagorju, z okvirjem bordo rdeče barve in oznakami +2.50 LR-P7256 ter 53 13-140. Če jih pogrešate se zglasite na PP Zagorje ob Savi.
–  v sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– obravnavali so še dve trčenji v divjad v Orehovici in Kisovcu.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu ter prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. V obeh primerih so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

– obveščeni so bili o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju, kjer pa policisti elementov prekrška niso zaznali.

PP Litija:
–  v torek so imeli v postopku državljana Afganistana, ki ima urejeno bivanje v Italiji, vendar pa pri sebi ni imel dokumentov, zato mu je bil izdan plačilni nalog.
–  popoldan so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Senožečah. Voznik, ki je povzročil nesrečo, je s kraja nesreče pobegnil in ni nudil svojih podatkov. Zbiranje obvestil se nadaljuje.
–  v sredo so na relaciji Litija – Šmartno pri Litiji obravnavali trčenje v divjad.
–  popoldan so bili obveščeni o objestni vožnji voznika osebnega vozila, s katerim so  policisti nato opravili postopek in ga obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v prometu in povzročitve lahkih telesnih poškodb. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so opazili voznico, ki je v Litiji trčila v obcestno razsvetljavo. Voznici je bil izdan plačilni nalog.
– zvečer so bili obveščeni, da je v bližini naselja Konjšica zagorela trava in podrast. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil požar na površini cca. 10 m2, katerega pa so domačini sami pogasili, prav tako ni bilo nevarnosti za premoženje in ljudi. Znakov kaznivih dejanj ni bilo ugotovljenih.

– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v naselju Breg pri Litiji. V nesreči, kateri je bil vzrok neprilagojena hitrost, so bila udeležena 4 vozila. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.
– obravnavali so tatvino plastičnega pokrova vzvratnega desnega ogledala iz
osebnega avtomobila v Litiji. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v torek so ukradli tri izkopne žlice delovnega bagra. Policisti o tatvini še zbirajo obvestila.
– obravnavali so kaznivo dejanje tatvine in poškodovanja tuje stvari na lokalni cesti na Sveti Planini, kjer je neznanec iz gradbenega stroja odtujil 30 litrov goriva in poškodoval dva delovna stroja. Sledi zbiranje obvestil.
–  obravnavali so tudi prijavo kaznivega dejanja zatajitve denarja na bankomatu; prijaviteljica je na Trgu revolucije na bankomatu Delavske hranilnice dvignila 150 EUR in jih po opravljeni transakciji pozabila v reži bankomata ter odšla. Ko se je vrnila do bankomata, denarja ni bilo, saj si ga je medtem prilastila neznana oseba. Policisti zbirajo obvestila.

–  v nočnem času so obravnavali prijavo dimniškega požara na območju PP Hrastnik. Ugotovljeno je bilo, da je začelo goreti v kurilnici hiše, ker pa lastniku ni uspelo pogasiti samemu, so posredovali gasilci PGD Dol pri Hrastniku in PGD Hrastnik. Opravljen je ogled kraja požara zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.
–  v  sredo so obravnavali tatvino prehrambnih artiklov v trgovini v vrednosti 20 evrov.

PP Hrastnik:
–   v torek zjutraj so obravnavali tatvino denarnice iz odklenjenega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– na območju PP Trbovlje so obravnavali prometno nesrečo s pobegom in sicer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, odbilo ga je naprej in je trčil še v kovinsko ograjo. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so še eno nesrečo s pobegom na parkirišču v Hrastniku.
– na območju PP Trbovlje so obravnavali tatvino lesa. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari in groženj, do katerih je prišlo na območju PP Kamnik. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer je bil ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ker je rezultat pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku, mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.
– v sredo zjutraj so obravnavali prometno nesrečo na Pleskem, kjer je motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor na motornim kolesom in padel po cestišču. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.
– obravnavali so še prijavo o kršitvi javnega reda in miru z glasno glasbo v Hrastniku in kršitelju izdali plačilni nalog.