Policisti v Zasavju so v minulih dneh poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do verbalnega spora med zakoncema. Znaki prekrškov niso bili ugotovljeni, so pa policisti o tem obvestili pristojni CSD.
– v soboto so imeli v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal 1.04 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in zoper njega vložen obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto, nekaj pred 10. uro, se je na regionalni cesti od Trojan proti Orehovici v naselju Hrastnik pri Trojanah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznica pri prehitevanju trčila v kolesarko, ki se je pri tem huje poškodovala in je njeno življenje ogroženo. Voznica osebnega vozila je, ne da bi nudila pomoč poškodovanki, odpeljala naprej v smeri Zagorja ob Savi, nato pa je bila s strani policistov izsledena v Ljubljani.

PP Litija:
–  v  petek  so  v  dopoldanskem  času v Kresnicah obravnavali poskus drzne tatvine. Eden  od storilcev je zamotil oškodovanko, ki ga je peljala v zgornje prostore hiše, kjer se nahaja telekomunikacijska oprema, drugi storilec pa je medtem v spodnjih prostorih pregledal predale, vendar ni ničesar odtujil. Zbirajo se bila obvestila o okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– v nočnih urah so obravnavali trčenje v divjad.
– v soboto zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
– v nedeljo so v Šmartnem pri Litiji obravnavali medsosedski spor zaradi psa. Za kršitelja je uveden prekrškovni postopek.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali najdeno ukradeno osebno vozilo na območju Vrhe, ki je bilo odtujeno na območju Kozine. Obvestila še zbirajo.
– obravnavala so prijavo kaznivega dejanja poškodovanja luči na osebnem vozilu. Sledi zbiranje obvestil.
– sprejeli so prijavo kršitev javnega reda in miru in sicer je prišlo do spora med občanoma. Uveden je bil prekrškovni postopek.
–  v soboto v nočnem času so bili obveščeni o poškodovanja laka na osebnem vozilu. O kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kršitev javnega reda in miru na urgenci SB  Trbovlje, kjer je občan pod vplivom alkohola žalil in vpil na osebje. Uveden je prekrškovni postopek.
– v nedeljo v nočnem času so ob redni kontroli prometa ustavili voznika osebnega  avtomobila, ki je imel ob preizkusu alkoholiziranosti 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila zato prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v petek zjutraj so obravnavali tatvino obeh tablic iz tovornega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– popoldan so ustavili voznika osebnega vozila; odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.
– v soboto popoldan so v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– zvečer so v Hrastniku imeli postopek z voznikom električnega skiroja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,22 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.