Poročilo zasavskih policistov, ki so v preteklih dneh poleg rednih nalog obravnavali še naslednje dogodke:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali tri trčenja v divjad, izgubo registrske tablice na relaciji Zagorje – Ljubljana ter kaznivo dejanje izsiljevanja, o katerem še poteka zbiranje obvestil.

– v torek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo, kjer je nastala materialna škoda. Tudi temu kršitelju so policisti na kraju izdali plačilni  nalog.
– intervenirali so tudi na javnem kraju, kjer sta se sprla dva občana. Obema udeležencema spora je bil izdan plačilni nalog.
– v sredo so obravnavali kaznivo dejanje vloma v gospodarski objekt, od koder je bil odtujen kotel za žganjekuho in orodje. Škoda znaša okoli 400 evrov, zbiranje obvestil še poteka.
– občan je na PP prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu.
– pri kontroli prometa so policisti osebi zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga (konoplja). Snov je poslana v analizo, sledi pa ustrezen ukrep.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču z manjšo materialno škodo.  Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

PP Litija:
–  v ponedeljek dopoldan so bili litijski policisti obveščeni o objestnem vozniku, ki je s prehitevanjem skoraj povzročil prometno nesrečo pri Zgornjem Logu. Kršitelj je bil ustavljen v Kresnicah in mu je bil izdan plačilni nalog.
– obveščeni so bili tudi o sporu med občani, o čemer še zbirajo obvestila.
– v torek so bili obveščeni, da je v Litiji neznanec odtujil žensko torbico z vsebino. Z dejanjem je povzročil za okoli 200 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
–  popoldne so bili obveščeni o tatvini izdelkov v trgovini v vrednosti okoli 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega osumljenca.
– obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Litiji.
– v sredo so obravnavali dve trčenji v divjad v naselju Konj in pri naselju Polšnik.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju s področja gospodarske kriminalitete. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek je v naselju Bogenšperk prišlo do prometne nesreče z materialno  škodo. Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Temenice proti Litiji, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni  vozila  po  desni  strani  vozišča in trčila v nasproti vozeče vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog.
– obravnavali so tudi spor med občani; kršiteljem je bil izdan plačilni nalog.

PP Trbovlje:
–  v ponedeljek so trboveljski policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer so prijaviteljici v trgovini odtujili denarnico z vsebino in jo s tem oškodovali za okoli 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
–  obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru, ker sta se sprla občana. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. Prav tako je bila pri obravnavi kršitve zasežena zelena rastlina, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov bo poslana v analizo, nato pa sledi ustrezen ukrep.
–  v torek so pri redni kontroli prometa ustavili voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Omenjenemu je bil zasežen osebni avtomobil, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
–  obravnavali so tudi tatvino – prijaviteljici so odtujili  denarnico z vsebino in jo s tem oškodovali za okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo so obravnavali tatvine v trgovini, kjer so policisti ugotovili, da je znani osumljenec ukradel dvoje bralnih očal in s tem oškodoval trgovino za okoli 25 evrov. Sledi kazenska ovadba.
–  v  postopku so imeli voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Izdan mu je bil plačilni nalog.
– v četrtek so pri redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto  vozniško  dovoljenje. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik:
–  v  ponedeljek  so  obravnavali  trčenje  v divjad na relaciji Hrastnik – Zidani most.
–  v  torek so obravnavali tujca, ki je na tovornem vozilu nezakonito prestopil državno mejo. Po postopku je bil nastanjen v Azilnem domu, saj je podal prošnjo za mednarodno zaščito.
–  v torek zvečer pa so bili obveščeni o pogrešani osebi, ki pa so jo do naslednjega dne zjutraj že izsledili in je z njo vse v redu.