Policisti poročajo o dogodkih v Zasavju, ki so jih obravnavali poleg rednih nalog:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so obravnavali sum goljufije v Zagorju. Sledi zbiranje obvestil.
– obvestila se zbirajo tudi o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Padeža.
– na območju Moravč so intervenirali v primeru suma kršitve javnega reda in miru , vendar pa kršitev ni bila ugotovljena.

– v soboto so bili obveščeni o požaru na vrtni kosilnici v Zagorju ob Savi. Požar ni bil posledica kaznivega dejanja.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo v Čemšeniku, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila in se pri tem lažje poškodoval. Zoper kolesarja sledi prekrškovni postopek.
– plačilni nalog so izdali kršitelju javnega reda in miru v Zagorju ob Savi.

– v nedeljo so bili obveščeni o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, kjer je neznanec uporabil bančno kartico oškodovanca za nakup na spletu. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili še o sporu med občanoma v Hrastniku, a kršitev s strani policije ni bila
ugotovljena.

PP Litija:
– v petek zjutraj so bili policisti obveščeni o pogrešani osebi v Litiji. Medtem, ko se pregledovali okolico, se je oseba sama vrnila domov.
– ponoči so bili obveščeni o glasni glasbi v lokalu, vendar ob interveniranju kršitev ni bila
ugotovljena.
– v soboto zjutraj so bili policisti obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v Jevnici, kjer kršitev prav tako ni bila ugotovljena.
– v nedeljo so bili obveščeni o grožnjah občanki, ki pa ni želela podati predloga za pregon kaznivega dejanja.

PP Trbovlje:
– v soboto so obravnavali prijavo poškodovanja tuje stvari, kjer je neznanec na parkirišču poškodoval lak vozila ter povzročil materialno škodo v višini okoli 300 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na relaciji Trbovlje – Podmeja. V nesreči sta bila udeležena motorno kolo in osebni avtomobil, slednji je omenjenemu motornemu kolesu izsilil prednost, zato zoper voznika osebnega avtomobila sledi prekrškovni postopek.
– sprejeli so prijavo kaznivega dejanja poskus vloma v vozilo na območju Ljubljane, kjer je neznanec poškodoval prednje steklo ter poskušal odpreti ključavnico na voznikovih vratih. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora med občanoma. Zoper oba sledi prekrškovni postopek.

PP Hrastnik:
– v petek popoldan so na regionalni cesti GII-108 obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost drugemu vozniku osebnega vozila, zato bo izveden prekrškovni postopek.
– na parkirišču v Hrastniku so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so občanu zasegli zeleno-rjavo rastlino, za katero se sumi, da gre za konopljo. Snov bo poslana v analizo, po znanih rezultatih pa bo izveden prekrškovni postopek.
– v petek zvečer so vozniku osebnega vozila odredili preizkus za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu; le-ta ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– prav tako v petek zvečer so drugemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, kateri je
pokazal rezultat 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto, okoli 13.30 so bili obveščeni o hudi prometni nesreči na lokalni cesti od Uničnega proti Marnem na območju Hrastnika, v kateri je umrl 17-letni voznik osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je mladenič vozil neregistrirano vozilo Fiat stilo iz smeri Uničnega proti Marnem. Zaradi neprilagojene hitrosti je v levem ovinku zapeljal iz vozišča in trčil v drevo. Voznik se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Huje je bil poškodovan tudi 18-letni potnik v vozilu, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Bolnico Celje, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo
obveščeno pristojno tožilstvo.
– zvečer so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika na relaciji Zidani most – Hrastnik. Vozilo je bilo ustavljeno, pri tem pa je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (preizkus je pokazal rezultat 0.91 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bilo zaseženo vozilo, izdan plačilni nalog, zoper njega pa bo
podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo so obravnavali trčenje v prometni znak v Podkraju. Voznica osebnega vozila v trčenju ni bila poškodovana, na kraju nesreče pa ji je bil izdan plačilni nalog.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.