Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek  so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencem izdali obvestilo o odstopu.
– obravnavana je bila tatvina denarnice z vsebino na območju Ljubljane. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– na teren so šli zaradi suma kršitve javnega reda in miru v Zagorju, vendar pa policisti kršitve niso ugotovili.
– zaradi poškodovanja tuje stvari(laka na vozilu) v Zagorju ob Savi bodo policisti s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.
– v sredo so obravnavali trčenje v divjad pri Spodnjih Izlakah.
– občanu so zasegli zeleno posušeno rastlino, za katero se sumi, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.
– pijani moški je kršil javni red in mir v Zagorju ob Savi; ker je kršitelj nadaljeval z nedostojnim vedenjem, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, izdan plačilni nalog ter zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v četrtek so obravnavali trčenje v divjad pri Čolniščah.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo s samoudeležbo in materialno škodo v Kisovcu. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencu izdali obvestilo o odstopu.
– obveščeni so bili o najdbi bančne kartice v Zagorju ob Savi, ki je bila proti zapisniku o najdenih predmetih sprejeta v hrambo ter v nadaljevanju poslana v bančno ustanovo, ki jo je izdala.
– Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče z materialno škodo in s pobegom s kraja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju.
– Med stanovalci v zasebnem prostoru v Kisovcu je prišlo do spora in s tem kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– obravnavali so še trčenje v divjad na Izlakah.

PP Litija:
– v ponedeljek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Vačah; voznica osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v obcestno ograjo, zato bo zoper njo uveden prekrškovni postopek.
– popoldan so bili obveščeni s sosedskem sporu v Litiji, a kršitve niso zaznali.
– ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Litija – Senožeti.
– v torek so v naselju Zapodje obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov, o vlomu pa še zbirajo obvestila.
– okoli 12. ure je občan našel denar in ga prinesel na PP Litija. Napisan je bil Zapisnik o najdenih predmetih.
– popoldne so na relaciji Litija – Zagorje ob Savi obravnavali trčenje v divjad.
– zvečer so obravnavali tatvino igralne konzole iz osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– na relaciji Litija – Jesenje so obravnavali trčenje v divjad.
– Obvestila zbirajo policisti tudi o izrečenih grožnjah med občanoma, ki so jih obravnavali v sredo zjutraj.
– popoldan so bili obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika po naselju Jasterbnik. Patrulja je pri pregledu relacije pri vožnji zaustavila voznika in mu je odredila preizkus alkoholiziranosti; le-ta je pokazal rezultat 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.  Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Litija – Ljubljana.
– v četrtek zjutraj so obravnavali tatvino čevljev. Sledi zbiranje obvestil.
– okoli 12. ure pa so policisti prejeli obvestilo o dogodku, kjer je na železniški povezavi v Kresnicah iztirila lokomotiva potniškega vlaka. Po do sedaj znanih podatkih je do iztirjenja je prišlo na vozlišču kretnic. V potniškem delu kompozicije se je nahajalo 50 potnikov, nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana, nastala pa je večja škoda. Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi preiskovalec železniških nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah zaradi suma kaznivega dejanja Ogrožanja posebnih vrst prometa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

PP Trbovlje:
– v torek v popoldanskem času je v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika tovornega vozila, ki je trčil v zadnji del voznika mopeda, ki se je pri tem lahko telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče bo zoper voznika izveden prekrškovni postopek, prav tako pa tudi zoper voznika mopeda, ki ni vozil po kolesarski stezi.
– v sredo so intervenirali v Trbovljah, ker se je občan pod vplivom alkohola nasilno vedel do občanke. Kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvijo ter se nedostojno vedel tudi do policistov, zato je bil pridržan do iztreznitve, izrečena pa mu je bila tudi globa.
– v četrtek so obravnavali trčenje v parkirano vozilo na parkirišču v Trbovljah. Povzročitelj je s kraja odpeljal, brez da bi nudil svoje podatke. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, kjer sta občana med sporom udarila drug drugega. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek popoldan so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu so odredili test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči na Izlakah, kjer je voznik osebnega vozila trčil v voznika, ki je z vozilom stal v koloni pred semaforjem, nato pa je povzročitelj trka s kraja odpeljal. Kmalu je bil izsleden in odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je imel povzročitelj 1.16 mg/l alkohola v izdihanem zraku.
Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog in odvzeto vozniško dovoljenje.

– v četrtek zjutraj so v enem izmed podjetij v tovornem delu tovornega vozila našli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujec je zaprosil za
mednarodno zaščito, postopek z njim pa še poteka.