Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Trojanah. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.
– v torek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja zoper človekovo zdravje. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prometni dogodek, v katerem je prišlo do večje materialne škode. Policisti
so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.
– obravnavali so tudi prometni dogodek, v katerem je ugotovljeno, da se je zaradi okvare na avtobusu kadilo iz predela motorja. Olje, ki je izteklo na vozišče, so očistili gasilci.
– Na savskem mostu v Zagorju se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je povzročiteljica odvzela prednost drugemu vozniku, zato bo zoper njo uveden prekrškovni postopek. Drugi udeleženec v prometni nesreči pa je odklonil strokovni pregled in je vozil neregistrirano vozilo, zato zoper slednjega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
–  v sredo so obravnavali trčenje v divjad ter sum kršitve javnega reda in miru v Hrastniku, vendar pa policisti kršitve niso ugotovili.
– v sredo se je ob približno 14:15 uri v semaforiziranem križišču pri trgovini v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami. Oba voznika osebnih vozil trdita, da sta zapeljala v križišče pri zeleni luči. Zato policisti PP Zagorje ob Savi  zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče pozivajo morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na PP Zagorje ob Savi, kjer bo z njimi opravljen razgovor, ali pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.
– v četrtek so bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine kovinskih razstavnih vozičkov na Izlakah. Sledi zbiranje obvestil.
– najden je bil bankovec v Kisovcu, katerega so policisti proti zapisniku o najdenih predmetih zasegli.
– obravnavali so tudi kaznivo dejanje zatajitve. Sledi zbiranje obvestil.

PP Litija:
– v torek popoldne so bili litijski policisti obveščeni o objestni vožnji voznika osebnega
vozila v Litiji. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.
– ponoči so imeli zaradi prekoračitve hitrosti v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je bil odrejen preizkusa alkoholiziranosti, katerega ga ni opravil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v sredo so bili policisti obveščeni, da je v naselju Sp. Hotič voznik tovornega vozila trčil v nadstrešek stanovanjske hiše in ga poškodoval. Pred prihodom policistov na kraj nezgode, so se udeleženci med seboj sporazumeli o krivdi. Na kraju je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– zvečer so obravnavali trčenje v parkirano vozilo, od koder je povzročitelj odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Nastalo je za okoli 600 eurov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.
– v Jevnici so obravnavali spor med občani; zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.
– zvečer so bili obveščeni, da je v Renkah voznik trčil v žival.
– v četrtek so v Litiji obravnavali vlom v trgovino, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– Informacije zbirajo tudi o tatvino tovornega vozila Citroen jumper v Litiji, ki so jo obravnavali v četrtek.
– zvečer so policisti pri nadzoru prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1.05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– ponoči so obravnavali trčenje v divjad v Kresnicah.

PP Trbovlje:
– v sredo so policisti ob rednem prometu ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.
– obravnavali so prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v divjad.
– policisti so ob rednem prometu ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,65 mg/l alkohola v izdihane zraku). Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik tovornega vozila trčil v betonski steber. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.
– na parkirnem prostoru je zaradi očitne tehnične napake na osebnem vozilu prišlo do požara. Na kraju so posredovali gasilci in omejili požar, na vozilu pa je nastala škoda v višini 500 evrov.
– policisti so tudi v četrtek ob rednem prometu ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (rezultat 0,69 mg/l in 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Voznikoma je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njiju bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
– na krožišču v Bevškem je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v torek dopoldne so bili hrastniški policisti obveščeni o poškodovanju lesenih hišic, namenjenih igralcem nogometa. Nastalo je za okoli 200 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek pa so bili obveščeni o kaznivem dejanju lahke telesne poškodbe v sporu med dvema osebama, o čemer bodo policisti še poizvedovali.

Miren vikend, pa brez slabe volje in alkohola za volan.