Ta teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še vrsto drugih prekrškov in kaznivih dejanj. Pa si poglejmo, katere:

PP Hrastnik je obravnavala kršitev javnega reda in miru na javnem kraju;  kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti PP Trbovlje so obravnavali več različnih dejanj:
– Zaradi suma kršitve oziroma prekrška s področja varstva osebnih podatkov so o tem obvestili pristojno inšpekcijsko službo.
– Kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari je povzročila občanka, ki je brcnila v vrata osebnega avtomobila in pri tem povzročila materialno škodo v višini 500 EUR.
– Obravnavali so tudi dve kršitvi javnega reda in miru – eno v zasebnem in drugo na javnem prostoru; kršitelja sta za svoje obnašanje prejela plačilni nalog.
– Pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili vinjenega voznika; voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled,  na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.
– Zgodila pa se je še ena malce čudna prometna nesreča – peška je stopila na vozišče ravno ko je mimo pripeljal kolesar. Zaradi izogibanja trčenju in močnega zaviranja je kolesar padel po vozišču in se lažje telesno poškodoval. Prekrškovni postopek bo izveden zoper – peško.

Policisti PP Zagorje ob Savi so preiskali naslednje prijavljene dogodke:

– Neznanec je na tujem osebnem vozilu poškodoval lak.
– Na parkirišču v Zagorju se raziskali prometno nesrečo s pobegom.

– Zgodila se je tudi prometna nesreča z materialno škodo in samoudeležbo v Zagorju.

– Policisti so izdali obvestilo o prekršku zaradi kršitve 65. člena zakona o varnosti cestnega prometa lastniku nepravilno parkiranega vozila v Zagorju.
– Na Izlakah pa so obravnavali prijavo prometne nesreče z udeležbo divjadi.
– Z delovišča v Zagorju je nekdo ukradel gradbene elemente in s tem oškodoval podjetje za več tisoč evrov.

Litijski policisti so obravnavali tragično prometno nesrečo, v kateri je umrl 23-letni športnik iz Litije – o njej smo že poročali.
– Skupaj z gasilci so obravnavali tudi požar v enem izmed stanovanj v Litiji, kjer je zagorelo zaradi napake na pralnem stroju; v dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov škode, a na srečo ni bil nihče poškodovan.

– Prometna nesreča se je zgodila tudi v sredo zjutraj okoli 7. ure na cesti med Litijo in Zagorjem ko je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo.
– Zgodili sta se tudi dve prometni nesreči z udeležbo divjadi.
– Še vedno pa policisti zbirajo obvestila v zadevi suma kaznivega dejanja tatvine vozila; neznani storilec naj bi odtujil BMW 318, karavan, 2.0 dizel, srebrne barve, ljubljanskega
registrskega območja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.