Policisti nizajo poročila o dogodkih, ki so jih obravnavali v preteklih dneh na območju Zasavja:

PP Hrastnik

V  soboto zvečer so intervenirali zaradi hrupa v Hrastniku in kršiteljici izrekli opozorilo.

V cestnem prometu so ustavili voznika osebnega vozila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Občanu je bila zasežena neznana posušena zeleno-rjava rastlina, za katero se sumi, da gre za rastlino konoplje (prepovedana droga). Po pridobitvi analize sledi ustrezen ukrep.

V ponedeljek so obravnavali nesrečo pri delu v enem izmed podjetij na območju Hrastnika, v kateri se je lažje poškodovala ena oseba. O dogodku še zbirajo obvestila.

Dvema občanoma je bila zasežena neznana posušena zeleno-rjava rastlina, za katero se sumi, da je prepovedana droga – konoplja rastlina. Po pridobitvi analize sledita ustrezna ukrepa.

V cestnem prometu so ustavili dva voznika osebnih vozil, ki sta opravila preizkus alkoholiziranosti, ki je pri obeh pokazal previsoko vsebnost alkohola. Prepovedana jima je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, napisana pa bosta tudi obdolžilna predloga.

V četrtek so obravnavali primer spletne goljufije v enem izmed podjetij v Hrastniku. Sledi
zbiranje obvestil.

PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času so prejeli prijavo suma kaznivega dejanja lahke telesne  poškodbe, kjer je osumljenec udaril oškodovanca in ga lažje poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo

V soboto so obravnavali kaznivo dejanje groženj; o tem še zbirajo obvestila.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer so v zasebnem  prostoru kršili javni red in mir. Zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V večernem času je neznanec v Športnem parku Ledenica v Trbovljah poškodoval steklo na prodajnem avtomatu. Za objestnim neznancem še zbirajo obvestila.

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami; voznica  osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega premika z zadnjim delom trčila v peško, katera je padla po vozišču in pri tem zadobila površinske poškodbe  na  glavi.  Poškodovana peška je bila odpeljana v SB Trbovlje, zoper voznico pa je voden postopek o prekršku.

V  torek so policisti obravnavali prijavo kaznivega dejanja grožnje. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah sledi kazenska ovadba.

PP Zagorje ob Savi

Policisti vodijo postopek o prekršku zoper kršitelja, ki je v soboto povzročil prometno nesrečo z naletom dveh vozil, v kateri je bil en od voznikov poškodovan.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval.

V nedeljo so se odpravili na kraj požara na ostrešju stanovanjske hiše v Zagorju ob Savi. Do požara je po prvih podatkih prišlo zaradi napake na ventilu plinske jeklenke. V dogodku na srečo ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 1.000 eur škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V  ponedeljek sta se v Zagorju ob Savi zgodili kar dve prometni  nesreči z materialno  škodo. Policisti so v obeh primerih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Zaradi vožnje vozila na prekratki varnostni razdalji se je pripetila tudi prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami na Izlakah. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

V sredo so dobili dve prijavi, da so se neznane osebe pojavile na območju Zagorja in Izlak  in pod pretvezo, da so delavci in izvajalci del telekomunikacijskih podjetij, poskušale vstopiti v stanovanjske  hiše. Do storitev morebitnih kaznivih dejanj tokrat ni prišlo. Vendar pa policisti znova opozarjajo, da je tovrstnih drznih tatvin veliko in da pogosto mine kar precej časa, preden oškodovanci (žrtve so večinoma starejši občani) ugotovijo, da so bili okradeni. Občanom zato policisti svetujejo, da imate osebe, ki so k vam prišle nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabite v stanovanje oziroma hišo. Vedno zaklenite hišo, ko jo zapustite, ključ pa vzemite s seboj. Pozorni bodite na videz oseb (oblačila,  govor,  posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali, saj bo podroben opis pomagal najti zlikovca, v primeru da vas okradejo.

PP Litija

V cestnem prometu so ustavili voznico in voznika osebnega vozila, ki sta opravila preizkus alkoholiziranosti; pri voznici je pokazal 1,13 mg/l, pri vozniku pa 0.861,13 mg/l. Prepovedana jima je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, napisan pa bo tudi obdolžilni predlog.

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bili udeleženi vozniki štirih vozil.
Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja kombajna, nastala pa je zgolj materialna škoda. Policisti zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V opisu posredovanj je bil tudi požar na traktorju, ki so ga pogasili gasilci, vzrok pa je – po prvih podatkih – napaka na motorju vozila.

V  ponedeljek so posredovali v primeru nasilja v družini. Zaradi podanih razlogov za sum, da je bilo izvršeno kaznivo dejanje z elementi nasilja, so policisti zbrali obvestila in osumljenemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bi podana kazenska ovadba.

V  torek  so  bili  policisti  obveščeni o izgubi mobilnega telefona znamke Samsung  A53. V kolikor bi se mobilni telefon našel, policisti prosijo najditelja, da jih o tem obvesti.

Obravnavali so tudi tatvino betonskih plošč. Po zbranih vseh obvestilih bo zoper znanega
storilca na ODT v Ljubljani podana kazenska ovadba.

Na glavni cesti v smeri Ljubljane so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

V  soboto so prejeli prijavo glede suma zalezovanja. Zoper osumljenega bodo policisti na ODT v Ljubljani podali kazensko ovadbo.

V naselju Cerovica so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Na glavni cesti v smeri Zagorja ob Savi so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču in posledičnega čelnega trčenja vozil je zoper povzročitelja uveden postopek o prekršku.

V Šmartnem pri Litiji je občan na glas poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policisti so mu ob ugotovljeni kršitvi izrekli opozorilo.

V četrtek pa so med kontrolo prometa vozniku zasegli vozilo, ker je bilo ob kontroli ugotovljeno, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega je uveden postopek o prekršku.

 

Naj bo vikend miren in prijeten za vse!