Policisti v Zasavju so pretekli konec tedna poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v soboto so nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi.
– v nedeljo so obravnavali prometno nesrečo v Zagorju, kjer je voznica osebnega vozila v ovinku zapeljala preko sredinske črte in trčila v voznico, ki je pripeljala nasproti. Obe voznici sta pri tem utrpeli lažje poškodbe, zoper povzročiteljico nesreče pa bo uveden prekrškovni postopek.
– obravnavali so tudi dve trčenji v divjad in sicer eno na cesti Litija-Zagorje in drugo v Trbovljah.

PP Litija:
– v petek zjutraj so imeli postopek z voznikom osebnega vozila, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje, zaradi česar me je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto je za pomoč zaprosila občanka, katere otrok je zaklenil vrata z notranje strani, sama pa zato ni mogla vstopiti v stanovanje. Otrok, ki je med tem časom zaspal, se na materine klice ni odzval. Policisti in gasilci so ji pomagali vstopiti v stanovanje, kjer so ugotovili, da je z otrokom vse v redu.
– zvečer so imeli policisti v Litiji v postopku državljana Alžirije, ki je samovoljno zapustil prostore Azilnega doma v Ljubljani. Po postopku je bil odpeljan nazaj v Azilni dom.
– v nedeljo so bili obveščeni o motoristu, ki je v Litiji padel zaradi svežega madeža na cesti. V nesreči ni bil poškodovan, policisti pa so mu izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– v ponedeljek ponoči so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic z vozila na parkirišču v Litiji. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je neznanec na parkirišču poškodoval lak vozila ter povzročil materialno škodo v višini okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.
– v nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zasegli vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nočnem času so ustavili tudi voznika kombiniranega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.
– obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami voznika mopeda, ki je ob vožnji na parkirišču pri trgovskem centru padel po vozišču in se poškodoval. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo v nočnem času so obravnavali požig vozila na območju Trbovelj: Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da je zagorel osebni avtomobil, iz katerega se je ogenj nato razširil še na drugo vozilo in smetnjake. Nastalo je za okoli 1700 eur materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja.

PP Hrastnik:
– v petek dopoldne so obravnavali spor med partnerjema; obvestila še zbirajo.
– v soboto so obravnavali tatvino mobilnega telefona. Sledi zbiranje obvestil.
– v soboto zvečer pa so osebi zasegli vrečko s posušeno zeleno-rjavo rastlino (sum na
rastlino konopljo). Snov je bila poslana v analizo, nato pa zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.