Zasavska kronika

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kresnicah. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Polšnika. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznika tovornega vozila ustrezen ukrep.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju, o čemer še zbirajo obvestila.
– zgodila se je tudi prometna nesreča z materialno škodo na območju Zagorja. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, po vseh zbranih obvestilih pa sledi ustrezen ukrep.
– najdeno je bilo kolo na območju Domžal, ki je bilo vrnjeno lastniku.
– Policisti pa zbirajo tudi obvestila glede prometne nesreče z materialno škodo in pobegom, ki se je zgodila na območju Izlak.
– v torek so bili policisti obveščeni o sumu kršitve javnega reda in miru v Litiji, a kršitve niso zaznali.
– zgodila se je tudi prometna nesreča s povoženjem divjadi na območju Litije.
– v sredo so sprejeli prijavo tatvine katalizatorja z osebnega vozila v Zagorju. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.
– zasegli so osebno vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v četrtek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– Zbirajo tudi še informacije glede kaznivega dejanja zalezovanja.
– v petek so bili obveščeni o dveh kršitvah javnega reda in miru; v enem primeru kršitev ni bila ugotovljena, v drugem primeru pa vodijo prekrškovni postopek.
– v soboto so bili obveščeni o padcu drevesa na vozilo na relaciji Mlinše – Vidrga. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi močnega deževja padlo drevo ob cesti in zadelo vozilo, ki je v tistem času peljalo mimo. Sopotnica v vozilu je bila lažje poškodovana.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Izlakah.
– v nedeljo so na avtocesti pri Trojanah odkrili 12 državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo in so podali namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito, zato so bili nameščeni v Azilni dom.
–  obveščeni so bili o kaznivem dejanju poškodovanja vozila na parkirišču, kjer je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Hrastniku.

PP Litija:
– v ponedeljek zjutraj so bili obveščeni o glasni glasbi, vendar kršitev na licu mesta ni
bila ugotovljena.
– zvečer so bili obveščeni o kršitvi z glasno glasbo na Bevkovem, kjer kršitev prav tako ni bila ugotovljena.
– dvakrat so posredovali na vlaku, ko so bili obveščeni o pijanem potniku, ki naj bi kršil javni red in mir, ter o potniku, ki ni želel pokazati vozne karte. V obeh primerih sta potnika zapustila vlak, policisti pa kršitev niso zaznali.
– obravnavali so vlom v trgovino, od koder je bilo odtujenih okoli 160 opažnih plošč v skupni vrednosti okoli 3600 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek so obravnavali prometno nesrečo s povoženjem divjadi v bližini naselja Cerovici, kjer je voznik z osebnim vozilom zbil srno.
– zvečer so obravnavali nasilje v družini; nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja.
– v sredo so na cesti Veliki Vrh – Litija obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila zbil srno.
– zvečer so obravnavali trčenje v divjad na relaciji od Velike Preske proti Litiji.
– obveščeni so bili o tatvini iz hiše, kjer je neznanec v dopoldanskem času vstopil v hišo in iz nje odtujil več kosov nakita. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek  so obravnavali prometno nesrečo na relaciji Litija proti Zagorju pri odcepu za Polšnik, kjer je motorist trčil v steber ograje. Na kraju je z zbiranjem obvestil in ogledom prometne nesreče bilo ugotovljeno, da je voznik motorja vozil iz smeri Zagorja ob Savi proti Litiji, ko je zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila bočno trčil v nasproti
vozeči osebni avtomobil. Po oplazenju z osebnim avtomobilom je motorist trčil še v zadnji levi del tovornega vozila nato pa padel in trčil še v odbojno ograjo. Motorist je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje, kjer so ugotovili, da je zadobil lažje poškodbe. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.
– v petek so bili policisti obveščeni, da je voznica osebnega vozila na relaciji Hotič – Vače zapeljala iz vozišča in trčila v drevo, pri tem pa se ni poškodovala. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost.
– v soboto so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Jevnici, od koder je bila odtujena manjša vsota gotovine. Sledi zbiranje obvestil.
– popoldne so bili obveščeni, da je v naselju Veliko Trebeljevo voznik tovornega vozila trčil v stanovanjsko hišo. Na kraju sta se voznik in lastnik hiše uspela dogovoriti o krivdi, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Litiji.
– zvečer so obravnavali vlom v garažo v Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je šlo le za poskus vloma, saj storilec v objekt ni uspel vstopiti. Sledi zbiranje obvestil.
– v nedeljo so obravnavali vlom v klet v Mali Štangi, od koder je bil odtujen kotel za kuhanje žganja in bencin. Materialna škoda znaša okoli 600 eur. Sledi zbiranje obvestil.
– pri kontroli prometa so pri voznici osebnega vozila z alkotestom dokazali rezultat 0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo napisan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na glavni cesti Trbovlje – Zagorje ob Savi. V nesreči so bila udeležena 3 vozila, vzrok za prometno nesrečo pa je bila neprilagojena hitrost povzročitelja. S kraja nesreče so bili udeleženci odpeljani na pregled v SB Trbovlje, po vseh zbranih obvestilih pa zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.
– v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Trbovelj. Kršitelju je bil izrečen ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.
– v torek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve izgubljene denarnice prijavitelja. Sledi zbiranje obvestil.
– policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in sicer je storilec na parkirišču na območju Trbovelj poškodoval vozilo prijaviteljice in povzročil škodo v višini 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper kršiteljico prekrškovni postopek.
– pri kontroli prometa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da ne bi smel sesti za volan. Vozniku je bilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja
zaseženo osebno vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Omenjenemu je bil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaseženo osebno vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo so obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine in sicer je neznani storilec z osebnega vozila odtujil registrski tablici. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so bili obveščeni o požaru v hiši na območju Dobovca; na kraju požarišča je bilo ugotovljeno, da je zaradi trenutno še neznanega razloga zagorelo v zapuščeni stanovanjskih hiši. Sledi zbiranje obvestil.