V tem tednu so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek so posredovali so ob kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek je bil obravnavan primer nasilja v družini, kjer policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

V sredo so pri kontroli prometa ustavili voznika in mu odredili  preizkus alkoholiziranosti; le-ta je pokazal rezultat 0,34 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so voznici, ki ni izpolnjevala pogojev za vožnjo vozil, zasegli vozilo, zoper njo pa vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek so trboveljski policisti obravnavali sum kaznivega dejanja mučenja živali, kjer nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obvestila o vseh okoliščinah dogodka zbirajo tudi glede suma o tatvini registrske tablice; o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek so obravnavali tudi sum kaznivega dejanja poškodovanja osebnega vozila, o čemer še zbirajo obvestila in bodo naprej obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek je do sedaj neznani  storilec iz parkiranega traktorja odtujil motorno žago znamke Stihll. Policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bo o vseh
ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tudi v torek je prišlo do poškodovanja osebnega vozila, kjer policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test vožnje pod vplivom prepovedanih drog, v nadaljevanju pa je odklonil odrejen strokovni pregled.  Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

Policisti so prejeli prijavo kurjenja odpadkov na območju Trbovelj. Na kraju patrulja zbrala
obvestila in ugotovila, da je kršiteljica kurila lesene odpadke na vrtu in zoper njo vodijo postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in udeležbo pešca, in sicer je na prehodu za pešce voznik osebnega avtomobila odvzel prednost pešcu, ki je bil v nesreči lažje poškodovan. Policisti vodijo postopek o prekršku zoper voznika.

V četrtek so prejeli prijavo spletne goljufije, o čemer še naprej zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Sledi posredovanje ugotovitev na pristojno državno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so na podlagi odredbe sodišča so policisti opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli predmete, ki so bili predmet odredbe za preiskavo. Po opravljenih analizah sledi prekrškovni postopek po ZPPPD in ZOro-1.

Pošteni najditelj je policiji predal najdeno denarnico z vsebino, policisti pa so jo vrnili lastniku.

V ponedeljek so obravnavali sum kaznivega dejanja velike tatvine – vloma v garažo na
območju Polšine. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za civilno pravno razmerje med pravno in fizično osebo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede prometne nesreče z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi.

Na območju Mlinš so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja vozila na parkirišču. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Policisti še zbirajo obvestila glede naznanila grožnje, ki jo je prijavil občan. Policisti bodo
po vseh zbranih obvestilih obvestili tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Hrastniku. Policisti so udeležencu
izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona v Zagorju ob Savi. Z dejanjem je bil oškodovanec oškodovan za okoli 120 eur. Policisti bodo po vseh zbranih
obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V Kisovcu se je v torek zgodila prometna nesreča z materialno škodo in lahkimi telesnimi poškodbami. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 45. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu.

V sredo so policisi PP Zagorje ob Savi intervenirali v primeru kaznivega dejanja velike tatvine – vloma v vozilo na območju Moravč. Policisti so opravili ogled vozila in zadevo v nadaljnje reševanje odstopili pristojni policijski postaji.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v
Zagorju ob  Savi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo na območju Brnice. Policisti so
povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 37. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu.

PP Litija

V torek so litijski policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču ene izmed trgovin v Litiji. Policisti o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavali so tudi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer zoper kršitelja
vodijo postopek o prekršku.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test vožnje pod vplivom prepovedanih drog. V nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo v Hotiču, kjer so policisti ob
izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so obravnavali vloma v osebno vozilo, od koder pa ni bilo nič odtujenega. Policisti
o dogodku še zbirajo obvestila.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču ene izmed trgovin v Litiji, o čemer policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.