Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.
– najden je bil denar na bankomatu v Kisovcu. Policisti izvajajo aktivnosti za ugotovitev lastnika.
– obravnavali so voznico osebnega vozila, ki je v cestnem prometu v Zagorju ob Savi vozila motorno vozilo pod vplivom alkohola (0.78 mg/l). Kršiteljici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v torek so obravnavali vlom v poslovne prostore na območju Litije. Policisti so opravili ogled, nadaljnjo preiskavo pa so odstopili krajevno pristojni PP Litija.
– v sredo so obravnavali trčenje v divjad na območju Sopote.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču s pobegom v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev neznanega voznika.
– obveščeni so bili tudi o prometni nesreči s samoudeležbo in lahkimi telesnimi poškodbami v Šklendrovcu. Policisti bodo po vseh zbranih podatkih kršitelju izdali plačilni nalog.

PP Litija:
– v ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Litiji. Ker sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo, je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.
–  v naselju Kresnice so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so bili obveščeni, da je na gozdni cesti iz smeri Ščita v smeri Volčje jame prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima voziloma. Ker sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.
– na relaciji Polšnik – Dole pri Litiji so obravnavali trčenje v divjad.
– v torek je občan na policijsko postajo prinesel gotovino, ki jo je našel v reži bankomata. Policisti zbirajo obvestila za izsleditev lastnika.
– v naselju Jesenje so obravnavali trčenje traktorja v gospodarsko poslopje. Nastala je le materialna škoda, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
– zvečer so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami; povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je drugemu vozniku v križišču odvzela prednost. V nesreči je bilo udeleženo še eno vozilo, ki je naletelo na navedeno prometno nesrečo. Tri osebe so bile v nesreči lažje poškodovane. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.
– zvečer so bili obveščeni o sporu med sosedi. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.
– v sredo so bili policisti obveščeni, da je bilo v Litiji vlomljeno v avtomat s pijačami. Sledi zbiranje obvestil.
– v naselju Podbukovje pri Vačah so obravnavali trčenje v divjad.
– v četrtek so v Litiji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.
– osebi so  zasegli vrečko z zvitki (sumijo, da gre za heroin). Po opravljeni analizi bo zoper kršitelja izveden prekrškovni postopek.
– v naselju Ponoviče so obravnavali trčenje v divjad.
– zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru, ker pa kršitelj ni upošteval ukazov policistov in se umiril, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve in izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik:
– v ponedeljek so v Hrastniku obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Hrastniku, kjer sta voznika izpolnjevala pogoje za vožnjo, zato je bilo izdano obvestilo o odstopu.
– osebi so zasegli zavitek z belo prašnato snovjo (sum na prepovedano drogo kokain). Po znani analizi bo izveden prekrškovni postopek.
– v sredo so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, kjer je bilo podjetje oškodovano za okoli 500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so obravnavali še kaznivo dejanje poslovne goljufije, kjer je bilo podjetje oškodovano za okoli 8500 evrov. Ker je do dejanja prišlo na območju Celja, je bila zadeva odstopljena krajevno pristojni enoti.
– v četrtek so na cesti Marno – Dol obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v stoječe tovorno vozilo. V nesreči sta bili dve osebi lažje poškodovani. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek, prav
tako pa tudi zoper voznika tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,11 mg/l).
– dvema osebama so zasegli zavitek z zeleno rastlino (sum na prepovedano drogo konopljo). Po znani analizi bo izveden prekrškovni postopek.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari, kjer obvestila še zbirajo.
– zvečer so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe med sporom. Sledi zbiranje obvestil.
– v Dolu pri Hrastniku so obravnavali poškodovanje ključavnice vhodnih vrat. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah. Voznik je trčil v parkirano vozilo, zato mu je bil izdan plačilni nalog.
– v Trbovljah so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki jo je povzročil voznik zaradi nepravilne smeri vožnje. Izdan mu je bil plačilni nalog.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil za izsleditev voznika.
– osebi so zasegli posebno prirejen nož, ki spada pod hladno orožje, ki je prepovedano. Po opravljeni analizi bo izveden prekrškovni postopek.
– v torek so obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo  so bili obveščeni o požaru na terasi nenaseljenega stanovanja. Vzrok požara še ugotavljajo, sledi pa zbiranje obvestil.
– v četrtek so bili obveščeni o padcu kolesarke na Nasipih, ki je trčila v robnik in se je pri tem lažje poškodovala. Sledi prekrškovni postopek.