Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v petek so pri kontroli prometa imeli postopek z voznikom, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– Obveščeni so bili o kršitvi v zasebnem prostoru, kjer pa policisti elementov prekrška ali kaznivega dejanja niso zaznali.
– v soboto so obravnavali tatvino kolesa, o okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
– intervenirali so v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med družinskimi člani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.

– obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh zbranih podatkih naknadno izvedli prekrškovni postopek zoper kršitelja.
– v nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

PP Litija:
– v petek popoldne so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in avtobus. Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil po regionalni cesti iz smeri Gabrovke proti Šmartnem pri Litiji, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in bočno trčil v nasproti pravilno vozeči avtobus, na katerem so bili trije potniki. Z voznikom osebnega vozila je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je
pokazal 0,37 mg/l. Voznik osebnega vozila se je v prometni nesreči poškodoval in je bil z reševalnim vozilom ZD Litija odpeljan, izdan pa mu je bil plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
– popoldne so bili obveščeni o neprimerno oskrbljenih živalih, o čemer so obvestili inšpekcijske službe.
– v soboto so na železniški postaji Radohova vas obravnavali trčenje voznika osebnega vozila v objekt, vozilo pa je obstalo na tirih. Pri ogledu kraja prometne nesreče je alkotest vozniku pokazal rezultat 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in uveden prekrškovni postopek.
– popoldan so obravnavali nesrečo, kjer je voznik delovnega stroja trčil v ograjo hiše in s kraja odpeljal v smeri Ribč. Policisti obvestila še zbirajo.

PP Hrastnik:
– v petek so prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v Hrastniku, kjer pa po vseh izvedenih ukrepih nevarnost ni bila ugotovljena. Obveščeno bo pristojno državno tožilstvo.
– intervenirali so v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Kršitve niso ugotovili.
– v soboto so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo so intervenirali v zasebnem prostoru, kjer pa kršitev ni bila ugotovljena.
– opravili so postopek z voznikom, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,35 mg/l), zato mu je bil izdan plačilni nalog in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.
– obravnavali so prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik trčil v tovorno vozilo. Sledi zbiranje obvestil.

PP Trbovlje:
– v petek  v popoldanskem času so intervenirali zaradi glasne glasbe; kršitelju je bilo izrečeno opozorilo.
– V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do spora med občanoma. Po vseh zbranih podatkih bo izveden ustrezen ukrep.
– v nedeljo so obravnavali poškodovanje stekla na parkiranem osebnem vozilu. Sledi zbiranje obvestil.