Kaj so v minulem tednu obravnavali policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog? Pa si poglejmo …

PP Trbovlje

V ponedeljek je prijavitelj prijavil spletno goljufijo glede počitniškega najema hiše v tujini. Sledi zbiranje obvestil.

Pri kontroli prometa so ustavili voznico, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja in so ji zasegli vozilo, zoper njo pa vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Litije, kjer sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, zoper katerega vodijo postopek o prekršku.

Posredovali so  na območju Zagorja ob Savi, kjer se je osumljenec pri obravnavi zdravstvenega osebja nasilno vedel in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar je bil pridržan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ter vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki v Trbovljah, od koder je neznani storilec odtujil več izdelkov. Policisti še zbirajo obvestila.

Postopek o prekršku vodijo tudi zoper kršiteljico, ki je v četrtek ponoči kršila javni red in mir na območju Trbovelj.

PP Hrastnik

Teden so pričeli z obravnavo prometne nesreče z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti; zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Policisti še zbirajo obvestila glede suma tatvine.

V sredo so ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,34 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V torek so občanu na območju Zagorja ob Savi zasegli snov, za katero se sumi, da gre za drogo, zato je bila poslana v  analizo. Po prejetju rezultatov analize sledi prekrškovni postopek.

Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo glede kaznivega dejanja grožnje in lahka telesna poškodba.

Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju na območju Zagorja ob Savi, kjer je prišlo do spora med osebama. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dveh okoliščinah dogodka.

V sredo so intervenirali glede  naznanitve kaznivega dejanja tatvine v Zagorju ob Savi, kjer je neznani  storilec z vozila odtujil nekaj delov.

V četrtek je na območju Zagorja je občan našel mobilni telefon, ki je bil kasneje vrnjen lastniku.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

Intervenirali so v zasebnem prostoru na območju Zagorja ob Savi,  kjer naj bi v stanovanju razgrajali in razbijali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov prekrška po Zakonu o javnem redu in miru.

Naj kljub napovedani vročini ostanejo glave hladne.