Zasavska kronika

Ta teden so zasavski policisti poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik
V torek nekaj pred 12. uro so voznici osebnega vozila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebno vozilo.

V četrtek so ukrepali zoper voznika tovornega vozila, ki je razlil beton na vozišču.

V četrtek okoli 14.30 pa so intervenirali v prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči je nastalo za 6.000 EUR materialne škode.

PP Trbovlje
V ponedeljek v večernem času so obravnavali tatvino v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki v  Trbovljah. Akcija se je končala uspešno, saj so v bližini nato tudi prijeli 35-letnega osumljenca kaznivega dejanja. O dogodku še zbirajo obvestila.

V sredo so obravnavali sum na nasilje v družini in kršitev javnega reda in miru na javnem kraju; o obeh dogodkih policisti še zbirajo obvestila.

PP Litija
V ponedeljek so obravnavali sum tatvine tovornega vozila v Litiji. O dogodku še zbirajo obvestila.
Istega dne so intervenirali  v zasebnem prostoru na območju Šmartnega pri Litiji zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru; kršitelja pridržali ter mu izdali plačilni nalog.

V torek so na nepravilno parkirano vozilo v naselju Litija izdali obvestilo o prekršku.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na glavni cesti Litija – Zagorje, v kateri je nastalo za okoli 300 evrov škode. O dogodku še zbirajo obvestila.
Prav tako pa še poizvedujejo o primeru ugriza psa na območju Dol pri Litiji.

PP Zagorje ob Savi
V ponedeljek so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznice osebnega avtomobila, v postopku z njo pa niso zaznali kršitve.

V torek  v jutranjem času so bili obveščeni o nepravilnem odlaganju odpadkov (delov iztrošenega vozila), ki jih je lastnik v nadaljevanju odstranil, policisti pa izvajajo aktivnosti iz njihove pristojnosti.

Na nepravilno parkirano vozilo, so  izdali obvestilo o prekršku.

V večernem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Hrastnika.

Prav tako na območju Hrastnika so istega dne obravnavali prijavo občanke o grožnjah po telefonu in zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V sredo v jutranjem času so bili policisti obveščeni o tatvini odpadnega železa iz odprtega skladišča na območju Kisovca. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Obveščeni so bili tudi o prometnem dogodku, v katerem je vozniku na vetrobransko steklo priletel predmet (kamen).

V četrtek se je na policijski postaji zglasil občan in policistom predal bankovec, ki ga je našel v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so dva primera suma nasilja v družini na območju Hrastnika, kjer o dogodkih še zbirajo obvestila.

Na območju Kisovca pa so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je povzročitelj vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l), zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na sodišče, zaradi povzročitve nesreče pa bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Pa miren vikend!