Iz zasavskih policijskih postaj poročajo o intervencijah preteklega tedna:

PP Trbovlje
V torek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal nezanesljive znake vožnje, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus za ugotavljanje suma vožnje pod vplivom drog. Preizkus je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Ob pregledu dokumentacije pa je bilo ugotovljeno, da vozi neregistrirano vozilo z nameščenimi drugimi registrskimi tablicami. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V sredo pa so trboveljski policisti intervenirali na območju Litije, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru;  kršitelja so pridržali, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

PP Hrastnik
V torek so bili policisti obveščeni v požaru v enem izmed stanovanj. Po prvih podatkih je zaradi ogorka zagorela sedežna garnitura. Požar, v katerem ni bil nihče poškodovan, so pogasili gasilci, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Posredovali so tudi v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru; zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so posredovali so v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo je bilo prijavljeno kaznivo dejanje groženj. Glede prijavljenega suma kaznivega dejanja policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka.

Občanu so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi postopek o prekršku.

Obveščeni so bili o izgubi denarnice na avtobusu na relaciji TFK-ŽP Hrastnik. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi
V torek je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo na Trojanah, v kateri so bila udeležena tri vozila. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so pristopili k reševanju kaznivega dejanja zatajitve na območju Vranskega. Preiskava kaznivega dejanja je bila v nadaljnje reševanje odstopljena na PP Žalec.  

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – laka na vozilu na območju Hrastnika, v katerem policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavana je bila prijava kršitve javnega reda in miru v Zagorju. V postopku so zasegli predmete, za katere se sumi, da gre za orožje. Predmeti so bili poslani v preiskavo za izdelavo strokovnega mnenja. Po analizi sledi postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja izvedli ustrezen ukrep.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo avtobusa. Policisti so udeležencem ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Policisti še zbirajo potrebna obvestila glede kaznivega dejanja grožnje na območju Zagorja ob Savi.

Nekdo je prijavil nepravilno parkirana vozila v Zagorju ob Savi, zato so policisti izdali obvestili o prekršku.

V Hrastniku pa je ženska kršila javni red in mir z glasno glasbo, zato policisti zoper njo vodijo postopek o prekršku.

PP Litija
V ponedeljek je bilo za policiste PP Litija zelo živahno. Najprej so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo voznika, zoper katerega vodijo postopek o prekršku.

Nato so obravnavali drugo prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil; policisti o vseh okoliščinah nesreče še zbirajo obvestila.

Nekdo je poškodoval motorno kolo, zato policisti glede kaznivega dejanja še zbirajo potrebna obvestila.

Intervenirali so v primeru kaznivega dejanja nasilje v družini in zanemarjanja mladoletne osebe; policisti o primeru še zbirajo obvestila.

Zgodila se je še ena prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega se vodi postopek o prekršku.

Posredovali so na javnem kraju zaradi kršitve javnega reda in miru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Poleg trga pa so posredovali tudi ob podrtju dreves do odprave posledic.

V  sredo je nekdo povozil divjad. 

V dveh situacijah so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru – enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru; kjer oba zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo na parkirišču, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in ne da bi nudil podatke, s kraja nesreče odpeljal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zgodili sta se tudi dve tatvini – v eni izmed trgovin ter v eni izmed hiš. Litijski policisti glede kaznivih dejanj še zbirajo potrebne informacije.

Kaznivo dejanje . Policisti pa zbirajo potrebna obvestila tudi glede kaznivega dejanja prijavljenega poškodovanja tuje stvari.

 

O tem, kaj je prinesel vikend, pa boste lahko prebrali v prihodnjih dneh.