V poročilu o tem, kaj so pretekli teden policisti na območju Zasavja obravnavali poleg rednih nalog, je zapisano takole: 

PP Trbovlje

V ponedeljek je neznani storilec poškodoval tuj avto in pri tem povzročil za okoli 300 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba. 

Nekdo se je zabaval s krajo pokrovov koles z vozila. Za storilcem policisti še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V torek so občanu zasegli tablete, za katere se sumi da so prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi tatvino ključev osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V sredo  v nočnem času so imeli  v postopku voznika motornega kolesa, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje vozila, kjer je do sedaj neznani storilec povzročil za okoli 1.000 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Prav tako v četrtek sta se sprla znanca in s tem kršila javni red in mir. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V dnevnem času so obravnavali tudi prometno nesrečo z lahkim telesnimi poškodbami. Voznik  je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in se prevrnil na streho. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,10 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.  Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek je nepridiprav  kradel v eni izmed trgovin  na območju Kisovca. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

V torek se je na območju Kandrš pripetila prometna nesreča z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču na Izlakah. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti še zbirajo obvestila glede goljufije, kjer je neznani osumljenec pridobil bančne podatke oškodovanca in mu iz računa odtujil denar. Po zbranih informacijah bodo policisti s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Obravnavali so še eno prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in sicer na relaciji Kandrše – Moravče.  Policisti so ob  izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Tudi v četrtek so zabeležili prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na parkirišču v Zagorju ob Savi.  Policisti so ob izpolnjenih pogojih udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

O prometni nesreči z materialno škodo  in pobegom  na območju Hrastnika, na relaciji Hrastnik – Zidani most pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Hrastnik

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Lokah pri Zagorju. Policisti so ob izpolnjenih pogojih udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona, ki ga je osumljenec našel na Velenjskem jezeru in si ga prilastil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

V sredo so raziskovali dogodek s sumom kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, kjer sta se spravljanju bal sena dve bali skotalili po brežini in padli na dvorišče stanovanjske hiše. Nastalo je za okoli 500 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek pa so obravnavali prometno nesrečo v Hrastniku, kjer je voznik kombiniranega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v peško, ki se je pri trku lažje poškodovala. Policisti zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali spletno goljufijo, o čemer nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Okoli 15. ure je na cesti med Bregom pri Litiji in Gabrovko prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas iz bočno trčila z voznikom, ki je pravilno pripeljal nasproti. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

V torek se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, kjer je neznani voznik  poškodoval železniške zapornice na relaciji Kresnice – Litija in s kraja odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil.

V sredo so bili obveščeni o spletni goljufiji, do goljufije pa je prišlo pri trgovanju s kripto valutami. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

Zgodila se je tudi prometna nesreča z udeležbo kolesarja, ki je  na relaciji iz smeri Jablanice proti Šmartnemu zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval.

Policisti so isti dan občanu zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po analizi sledi ustrezen prekrškovni postopek.

V četrtek kaznivo dejanje tatvine  v naselju Breg pri Litiji,  kjer je neznani storilec odtujil avtomobilski akumulator. Sledi zbiranje obvestil.

Najden pa je bil tudi denar na bankomatu v Litiji.