Zasavska kronika

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
–  v ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje groženj s strani znane osebe. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju ob Savi. O pobeglem povzročitelju policisti še zbirajo obvestila.
– v torek v jutranjih urah so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na Izlakah. Policisti so skladno z določili 111. člena ZPrCP udeležencema izdali obvestilo o odstopu.
– obravnavali so roparsko tatvino v trgovini, kjer je prodajalka poskušala odvzeti odtujene predmete, čemur pa se je osumljenec fizično uprl. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.
– v sredo v jutranjem času so bili policisti obveščeni o stoječem tovornem vozilu, ki je oviral promet na Trojanskem klancu. Policisti so usmerjali promet do odstranitve tovornega vozila.
– intervenirali so na območju Litije, kjer je prišlo do spora med osebama. Z zadevo je bila seznanjena krajevno pristojna PP Litija, ki izvede ustrezne ukrepe.
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o podrtem drevesu preko regionalne ceste II. reda št. 415 Izlake – Mlinše, katerega so odstranili vzdrževalci cest.
– obravnavali so še tri prometne nesreče, prvo na parkirišču v Zagorju ob Savi, pri kateri je neznani povzročitelj trčil v parkirano vozilo in kraj zapustil. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku. Nato so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v Kisovcu, kjer so policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda nesreče. V nadaljevanju pa so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na parkirišču v Hrastniku. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.
– v nočnem času pa so bili policisti obveščeni o glasnem prepevanju na območju Hrastnika, kar je motilo anonimnega prijavitelja. Policisti na kraju niso ugotovili kršitve.
– v četrtek v jutranjem času so policisti obravnavali kaznivo dejanje zatajitve pri katerem si je storilec prilastil najden mobilni telefon, ki je bil izgubljen na območju Medvod. Preiskavo kaznivega dejanja bo vodila PP Medvode.
– občanka je na policijsko postajo prinesla najdeno denarnico z vsebino, ki je bila vrnjena lastnici.

PP Litija:
– v ponedeljek so policisti v Litiji intervenirali, zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog
– zvečer so bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji Zalog-Laze, kjer sta voznika tovornih vozil trčila z ogledali, povzročitelj pa je s kraja odpeljal. Policisti si voznika izsledili in bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.
– v torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Breg pri Litiji. Voznica osebnega vozila in voznik tovornega vozila sta se  pri srečanju oplazila z vozili. Voznikoma je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.
– obveščeni so bili, da je v naselju Šmartno pri Litiji, padel voznik skiroja. Pri padcu se je voznik lažje poškodoval.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo v Litiji, kjer je zaradi nepravilnega premika z vozilom voznik trčil v rob fasade stanovanjskega bloka in s kraja brez nudenja podatkov odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.
– obveščeni so bili o prometni nesreči  na območju Ljubljane, kjer je voznik tovornega vozila trčil v osebno vozilo, ter s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil.
– zvečer so obravnavali prometno nesrečo v Litiji, kjer je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v ograjo. V nesreči se ni poškodoval, bilo pa je ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,13 mg/l) in pod vplivom prepovedanih drog. Z rezultatoma se voznik ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– ponoči so v Gabrovki obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine. Sledi zbiranje obvestil.
– v sredo so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Litiji. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.
– v četrtek so bili policisti obveščeni, da so pri odcepu za Šumnik na cesti trije psi in je nevarno, da pride do nesreče. Ugotovljena je bila lastnica psov. Omenjena je ob prihodu patrulje na kraj za živali že poskrbela, zato ji je bilo izrečeno opozorilo.
–  na relaciji  Vintarjevec – Črni potok so obravnavali trčenje v divjad

PP Hrastnik:
– v ponedeljek in torek so obravnavali prometni nesreči z materialno škodo na parkiriščih v Hrastniku.
– v torek so intervenirali zaradi glasne glasbe na Dolu, vendar dejansko kršitve niso ugotovili.
– v sredo se je na cesti od Trbovelj proti Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti.  Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek
– v četrtek so obravnavali trčenje v divjad na območju Zagorja.
PP Trbovlje:
–  v četrtek so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 33-letniku, v kateri so zasegli 5 rastlin, za katere se sumi, da gre za prepovedano konopljo. Prav tako je bilo zaseženo več kozarcev, v katerih so bili delci posušene rastline. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.
– v popoldanskem času se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost kolesarju. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje. Zoper povzročitelja nesreče sledi prekrškovni postopek.